Don’t Forget The Music-uitzending van 8 oktober

In de uitzending van 8 oktober was de presentatie alleen in handen van Marthijs. Bert zal er volgende week ook weer bij zijn. Deze week hadden we weer een ode aan de dode en natuurlijk onze vaste items. Daarover leest u hieronder meer. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe ITP.  

 

Ode aan de Dode
Joop Roelofs overleden op 74-jarige leeftijd. Hij was gitarist en in de jaren 60 mede-oprichter van Q65, die in volksmond ook wel De Kjoe werd genoemd. De groep stond bekend om zijn rauwe, bewust lelijke sound. Q65 was van de generatie Haagse bands die in die tijd doorbraken, net zoals The Motions en natuurlijk de Golden Earring. De grootste successen boekte de band in de 2e helft van de jaren 60. Hun grootste hit kwam uit 1966; ‘The Life I Live‘. Joop Roelofs was mede schrijver van deze track.

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. Crystal Smith is de naam van de rapster die als Dimples D. door het leven gaat. Hip hop producer Marley Marl had haar gevraagd om voor het nummer ‘Sucker DJ’ de vocalen voor haar rekening te nemen. De plaat was eigenlijk een antwoord op Run D.M.C.’s ‘Sucker MC’. De track werd uitgebracht in 1983, maar deed toen helemaal niets. Toen Ben Liebrand in 1990 de track remixte, werd het alsnog een vette hit in vele landen.

 

Klompentip
Ook geven we de luisteraars wekelijks een aanvraag-tip voor het programma “Muziek op Klompen”. Deze week komt die van Marsman (Volledige naam Joost Marsman). Hij is een zanger, tekstschrijver, saxofoonspeler, gitarist en pianist. Hij was eerder bekend als de zanger van de Groningse band IOS (Is Ook Schitterend).Tegenwoordig dus veelal solo. Hij bracht tot nu toe 1 solo album uit; ‘Waar Liefde Begint’. Daarop stond ook deze track die ook als single uitkwam.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.