De Blieken adopteert graf Willem van der Ree

Op maandag 15 oktober adopteerde kindcentrum De Blieken in Klaaswaal het graf van oorlogsslachtoffer Willem van der Ree. Burgemeester Jan Luteijn legde uit aan de leerlingen wie Willem van der Ree was. Vervolgens gingen de leerlingen naar de begraafplaats toe om het graf te onderhouden en stil te staan bij de Tweede Wereldoorlog.

Willem van der Ree | Willem van der Ree woonde tijdens de Tweede Wereldoorlog bij zijn ouders aan de Scheidweg in Klaaswaal en is op 16-jarige leeftijd in 1945 dood geschoten na een ruzie met Duitse soldaten. Elk jaar vlak voor 4 mei worden leerlingen van De Blieken uitgenodigd om naar zijn graf toe te gaan voor onderhoud, stil te staan bij de Tweede Wereldoorlog en om een bloemstuk neer te leggen. Met deze adoptie hebben nu alle basisscholen in Klaaswaal hun betrokkenheid bij 4 mei vastgelegd door het adopteren van een graf of monument.