Burgerhulpverlening, iets voor u?

Door een goede samenwerking met diverse partijen in de gemeente Binnenmaas, hangen er inmiddels 33 buitenkasten met een AED in de gemeente. Verspreid over de kernen en in diverse wijken. Een AED geeft iemand met een hartstilstand een elektrische schok. Die kan ervoor zorgen dat het hart weer normaal gaat kloppen. Zo kan een AED iemands leven redden.

Een AED kan alleen worden gebruikt door burgerhulpverleners. In de gemeente Binnenmaas zijn er 610 burgerhulpverleners actief.  Als burgerhulpverlener word je per app of sms gealarmeerd als iemand in je directe omgeving een hartstilstand krijgt. Je verleent dan hulp door handmatige reanimatie of reanimatie met de AED totdat de ambulance er is.

Voor het coördineren van de burgerhulpverleners werken wij samen met Stan. Stan biedt de faciliteiten om hulpverlening snel en gestructureerd op gang te helpen. Als er 112 wordt gebeld voor het melden van een hartstilstand, alarmeert de meldkamer via de Stan aangesloten burgerhulpverleners om een AED te halen en te reanimeren totdat de ambulance er is.

Wilt u ook burgerhulpverlener worden? Meld u zich dan aan bij Stan via de website www.mijnhartslagnu.nl