Blijverslening maakt langer zelfstandig wonen mogelijk

Sinds 1 september kunnen inwoners van de Hoeksche Waard gebruik maken van de Blijverslening. Met deze lening kunnen woningeigenaren ouder dan 55 jaar of mensen met een zorgvraag hun huis levensloopbestendig maken waardoor langer thuis wonen mogelijk blijft. Eind vorig jaar stemden de vijf gemeenten in met het voorstel om de Blijverslening in de Hoeksche Waard beschikbaar te stellen.

Woningen levensloopbestendig
De keuze om een woning aan te passen (levensloopbestendig te maken) of te verhuizen naar bijvoorbeeld een seniorenwoning is voor iedereen verschillend, maar de meeste mensen blijven het liefst zo lang mogelijk in hun eigen woning wonen. Ook het rijksbeleid is hierop gericht. Als een woning geschikt is om levensloopbestendig te worden gemaakt, dan biedt dat veel voordelen.
Met de Blijverslening hebben inwoners nu de kans hiervoor een voordelige lening af te sluiten, waarmee ze woningaanpassingen kunnen financieren voor bijvoorbeeld een aanpassing in een badkamer, het vervangen van een bad door een inloopdouche of de realisatie van een slaapkamer op de begane grond. Ook komen er steeds meer technische snufjes om woningen levensloopbestendig te maken. Twee soorten leningen Er zijn twee varianten van de lening: een consumptieve lening (van minimaal € 2.500 tot maximaal € 10.000,-) en een hypothecaire lening (van minimaal € 2.500 tot maximaal € 25.000,-). De leningen worden verstrekt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

Meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van de Blijverslening is te vinden op de websites van de vijf Hoeksche Waardse gemeenten en op de website van het SVn. www.svn.nl Woningscan Lang Leve Thuis in de Hoeksche Waard Wilt u weten of uw woning klaar is voor toekomstige woonwensen? Vraag dan via langlevethuis.info de gratis woningscan aan. Na een telefonische intake komt er een woonadviseur bij u thuis van Lang Leve Thuis in de Hoeksche Waard, om samen met u uw woonsituatie te bespreken. Deze adviseur geeft u gratis een op maat gemaakt advies, waarmee het voor u helder is waar u aan toe bent en welke stappen u concreet kunt zetten. Meer informatie of een woningscan aanvragen: www.langlevethuis.info of bel naar 088 – 730 8900. En volg ‘Lang Leve Thuis in de Hoeksche Waard’ op Facebook voor leuke tips!

Gebiedsprogramma Hoeksche Waard
Dit project is onderdeel van het Gebiedsprogramma Hoeksche Waard waarin de regio samenwerkt met de provincie Zuid-Holland. Doel van het programma: de economische vitaliteit van het gebied versterken en de kwaliteit van de leefomgeving op niveau houden. Dit wordt gedaan door bestaande gebiedsvisies, activiteiten en ontwikkelingen met elkaar te verbinden, zodat ze elkaar meer gaan ondersteunen en beter op elkaar aansluiten