Aanmelding voor ‘Help Nederland vooruit’ gestart

Lokale goede doelen maken kans op donatie

Vanaf vandaag kunnen Nederlanders hun lokale stichting of vereniging aanmelden voor de actie ‘Help Nederland vooruit’ van het ING Nederland fonds. Uit alle inzendingen worden in 52 regio’s vijf goede doelen genomineerd. Heel Nederland kan vervolgens stemmen op hun favoriet en per regio ontvangt het initiatief met de meeste stemmen de hoogste donatie. Nederland telt tal van lokale initiatieven die zich in zetten om mensen vooruit te helpen. Met ‘Help Nederland vooruit’ wil het ING Nederland fonds deze initiatieven een steuntje in de rug geven.

260 lokale initiatieven ontvangen donatie

Tot en met 15 november 2018 kunnen alle Nederlanders hun lokale initiatief aanmelden op www.ing.nl/helpnederlandvooruit. Uit alle inzendingen worden in elke regio door de lokale ING kantoren vijf goede doelen genomineerd. Heel Nederland kan vervolgens stemmen op hun favoriete lokale initiatief tijdens de online stemronde die start in januari 2019. Het aantal stemmen bepaalt de hoogte van de donatie die varieert van €5.000,- voor het goede doel met de meeste stemmen tot €1.000,- voor de nummer vijf. In totaal ontvangen 260 lokale initiatieven een donatie van het ING Nederland fonds. Het is voor het vierde jaar op rij dat het ING Nederlandfonds met ‘Help Nederland vooruit’ lokale initiatieven ondersteunt.

Buurtverbeteraars vooruit helpen

Kirsten Ottens, directeur ING Nederland fonds: “Overal in Nederland zetten lokale verbeteraars zich met waardevolle initiatieven in voor mensen en de maatschappij. Het is geweldig om te zien wat een enorme impact deze projecten hebben en wij helpen ze daar graag bij. De afgelopen jaren hebben we via ‘Help Nederland vooruit’ ruim 900 lokale goede doelen ondersteund. Eén daarvan is de Stichting Felice, die ouders die hun kindje kort na de geboorte verloren hebben, helpen met het organiseren van een waardig afscheid. Met de donatie van het ING Nederlandfonds hebben zij hun stichting verder kunnen uitbouwen. Daar zijn we best trots op.”

Over het ING Nederland fonds

Als Nederlandse bank is ING nauw verbonden met de Nederlandse samenleving. Het in 2015 opgerichte ING Nederland fonds ondersteunt mensen die het initiatief nemen Nederland sterker te maken. Dit past bij onze ambitie, vooruit helpen. Het ING Nederland fonds vindt het belangrijk te investeren in omvangrijke landelijke maatschappelijke initiatieven en ideeën, maar ook om lokale projecten een steuntje in de rug te geven. Dit doet het fonds door middel van donaties, maar ook met het geven van kennis en tijd. Alles om de impact te vergroten en daarmee iets te betekenen voor en met Nederland. Kijk hier voor meer informatie over het ING Nederland fonds.