Aanmelden kandidaten Vrijwilligersprijs Strijen 2018 gestart

Nadat in 2004 de allereerste Vrijwilligersprijs Strijen werd uitgereikt, wordt de gemeentelijke erkenning dit jaar voor de achtste en allerlaatste keer uitgereikt. Mogelijke kandidaten kunnen in de maand oktober en november worden aangemeld. De laatste Strijense onderscheiding wordt uitgereikt tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering op dinsdag 18 december 2018.

Potentiële kandidaten voor de laatste vrijwilligersprijs van de gemeente Strijen kunnen vanaf heden bij de gemeente worden opgegeven. Een jury, onder voorzitterschap van burgemeester Jan Waaijer, maakt van de aanmeldingen in november een voordracht van vrijwilligers die voor de gemeentelijke erkenning in aanmerking kunnen komen. Tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering op 18 december is het vervolgens aan de burgervader om aan één genomineerde de Vrijwilligersprijs 2018 uit te reiken.

Genomineerden dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo dient een vrijwilliger zich structureel in te zetten voor de Strijense samenleving en moet een voorgedragen instelling/vereniging in de gemeente zijn gevestigd. De Vrijwilligersprijs van de gemeente Strijen werd sinds 2004 tweejaarlijks uitgeloofd. In 2016 ging de prijs naar de heer Joost van der Ree. De in Strijen ‘wereldberoemde’ Perry van der Arend won ooit voor de eerste keer.

Kandidaten voor de Vrijwilligersprijs Strijen kunnen worden aangemeld via de gemeentelijke website www.strijen.nl. Nominaties kunnen tevens worden doorgegeven via het e-mailadres vrijwilligersprijs@strijen.nl.