Deze week in Hollandse Sterren Op Bezoek

in Hollandse Sterren Aanstaande zondag 07-10-2018 in Hollandse Sterren op Bezoek een interview met: Yoeri l’Abée in de studio en aan de telefoon hebben we Lytse Hille.

Yoeri l’Abée is geboren op 8 februari 1991 te Breda, en is nu woonachtig in Etten-Leur.

Al vanaf zijn tweede is hij bezig met muziek, instrumenten en vermaakt hij op feestjes iedereen door idolen te playbacken. Zo deed hij op 10-jarige leeftijd mee aan de voorrondes van de playbackshow als Gradje Damen, en won deze voorrondes met glans. Yoeri l’Abée mocht toen in het Chassé theater in Breda meedoen aan de grote playbackshow. Daar werd hij verdienstelijk derde.

De zangcarrière van Yoeri kwam in 2006 in een stroomversnelling. Zo kwam hij, via via, in contact met de tekstschrijver André Kooiman die voor Yoeri l’Abée een eigen liedje heeft geschreven: ‘Op zoek naar de liefde’. Jurgen Hinten (NE producties) is verantwoordelijk voor het gehele arrangement. In mei 2008 mocht Yoeri bij Johan Hense van V.N.C. Producties een platencontract tekenen. Zijn eerste single werd toen uitgebracht!

Zondag 29 juni 2008 is een dag die Yoeri l’Abée niet snel zal vergeten. Op deze dag mocht hij zijn single voor het eerst presenteren aan het grote publiek. Het café Hof van Holland in Etten-Leur was afgeladen met mensen en de recensies waren uitstekend. Het liedje was goed in de smaak gevallen. Hierna heeft Yoeri bij diverse radiostations in het gehele land zijn nummer gepromoot en treedt hij bij diverse gelegenheden op.

In juni 2009 heeft Yoeri zijn 2e single gepresenteerd . Anita (van de rapsodies)is verantwoordelijk voor zijn nummer “Mijn aller stoutste dromen”, en “Ik hou van jou alleen”. Laurens van Wessel is verantwoordelijk voor het arrangement.

In mei 2010 kwam zijn 3e single uit. De A kant van zijn 3e single is geschreven door Jeff Weber(zoon van Marianne Weber) Honderdduizend sterren. De B kant is van Anita(van de rapsodies) en is een lekkere ballad, Zeg mij waarom, getiteld. De arrangementen komen wederom van Laurens van Wessel(studio 69, te Zegge).

In Juli 2011 komt Maria Maria uit. Als tweede track is gekozen voor een Video clip Een lekker zomerse plaat welke meteen blijft hangen. De arrangementen komen wederom van Laurens van Wessel(studio 69, te Zegge).

In Maart 2012 kwam zijn 5e single uit, Getiteld “Niemand Anders” Als 2e track werd wederom gekozen voor een videoclip. Deze single heeft hem diverse TV opnamens opgeleverd, in Nederland en België. Ook tekende Laurens van Wessel (studio 69, te Zegge) weer voor het arrangement.

Oktober 2012 kwam zijn 6e single uit, getiteld “Toen ik jou zag” Anita Christianen, Laurens van Wessel zijn verantwoordelijk voor de tekst en arrangement i.s.w VNC music.

Maandag 1 juli 2013 werd Yoeri verrast door niemand minder dan Jannes, tijdens de kermis in Etten-Leur na zijn optreden van de SterrenonTour Roadshow. Hij reikte Yoeri zijn nieuwe single “Melanie” uit.

In september 2013 stond Yoeri als 1 van de 10 nieuwe talenten op het mooie podium van de Buma NL in Den Bosch.

In mei 2014 mocht Yoeri een platina award ontvangen van Emile Hartkamp voor zijn deelname met een song op het WK album “Sterren zingen voor oranje”

Februari 2014 kwam de 8e single uit…..Getiteld “Kies voor mij”, een stevig, swingend Popnummer. Dit arrangement is ingespeeld met alleen maar live instrumenten en dat is ook wel te horen. Laurens van Wessel en William Lazeroms tekende dit keer voor tekst & arrangement.

Februari 2015 kwam de laatste single “Keer op Keer” uit,(gepresenteerd op de Huishoudbeurs) Deze single werd uitgereikt door Ferry Doedens (Lucas uit GTST). Ook voor deze single is weer gekozen voor live instrumenten.

Zaterdag 27 Juni 2015 is alweer de 10e single uitgekomen, getiteld “Het leven lacht mij toe” een vrolijk Zomers nummer!

Nieuwste single: “Samen Voor Altijd”.

Artiest Yoeri l’Abée kunt u boeken / huren voor een optreden op uw feest of evenement. Voor boekingen / inhuren van artiest Yoeri l’Abée kunt u rechtstreeks terecht bij artiestenbureau

U bent van harte welkom. De toegang is gratis
Kom gerust langs in de studio de koffie staat klaar. Dus luister gezellig mee vanaf 13.00 uur tot 15.00 uur naar de uitzending via FM 96.0 of via onze website www.omroephw.nl

Onze studiogasten worden deze week mede mogelijk gemaakt door o.a. Score Promotion.

Heeft u vragen voor de artiesten, stuur ons een mail via: hollandsesterrenopbezoek@omroephw.nl of bel live in de uitzending 078-6762002.
Presentatie : Andreas Tollenaar & Arma van Katwijk