Zwemmers ZVS goed van start

Met een ploeg van veertien zwemmers reisden ZVS op zaterdagmorgen naar Alblasserdam. Zij namen deel aan het eerste deel Regio West-competitie. In deze wedstrijd waren er andere ploegen dan vorig jaar. Zo was daar de Feijenoord Albion Zwemclub, een team dat ook zwemt in het nieuwe zwembad op Zuidplein in Rotterdam. Deze ploeg heeft net als RSW (Rotterdam) vorig jaar veel snelle zwemmers. Ook was daar SGGO (startgemeenschap Goeree-Overflakkee , voorheen De Stelle en De Gooye).

In het sterke deelnemersveld hebben we hard gevochten voor medailles, maar dat is niet gelukt. Toch waren er zeker goede prestaties. Je kan zien dat iedereen goed is gestart dit zwemjaar. Jana Willemstein zwom mooie tijden. Dewi Sint-Nicolaas heeft goed laten zien de inhoud van buitenzwemmen ook heel mooi inzetbaar is op 200 meter vrije slag. Anna Kok en Nienke Willemstein waren op dezelfde afstand tot in de laatste meters aan elkaar gewaagd en behaalden beiden een PR.
Tim Kruijthoff en Jim Sint-Nicolaas waren gemotiveerd als altijd en stonden hun mannetje met goede tijden. Roan Craenen verbeterde zich ook heel netjes op zijn zwemslagen. Betty en Alianne Rollof waren goed op dreef in deze eerste wedstrijd en zwommen persoonlijke records. Renske van Antwerpen kwam het dichtste bij een medaille. Zij bleef uiteindelijk net steken op een vierde plaats door die hele snelle zwemster die zonder tijd stond ingeschreven in de eerste serie. Zij baalde hier zichtbaar van maar ging toch weer met 2 PR’s naar huis.

We hopen dat we de volgende wedstrijd meer van onze jeugdzwemmers kunnen meenemen naar de wedstrijd nu zij daar oud genoeg voor zijn. Hun punten kunnen we goed gebruiken als zwemteam.

Belangrijk om te vermelden is dat official Anja van de Peerle tijdens deze wedstrijd als tijdwaarnemer ‘klokker’ is beoordeeld en met vlag en wimpel is bevorderd naar bevoegdheid drie. ZVS is trots op haar officials die het mogelijk maken dat wij deze wedstrijden kunnen houden!