Zinkwegse Boys thuis langs WCR

In een enerverende wedstrijd wist Zinkwegse Boys thuis met 2-1 te winnen van WCR. De Boys kwamen door doelpunten van Mike Fiere en Martijn van Zuuren met 2-0 voor en in de slotfase wist de tegenstander de 2-1 eindstand op het scorebord te zetten.

Mike Fiere wordt “geknuffeld” na de 1-0 uit een vrije trap.

Zinkweg startte goed en zette de tegenstander vanaf de aftrap onder druk. John Ackon en Mike Fiere mikten aanvankelijk net naast maar het was de laatste die in de 24e minuut de 1-0 op het scorebord zette. Fiere schoot een toegekende vrije trap van zo’n 20 meter strak in de kruising. Zes minuten later was daar het eerste wapenfeit van WCR. Een keihard schot spatte boven keeper Stephan van Ruiven op de lat. Uit de tegenstoot was het John Ackon die een met knappe solo een aantal tegenstanders passeerde en schuin vanaf links in de 16 meter op doel schoot. De bal werd van de doellijn gehaald en in 2e instantie kon Martijn van Zuuren net niet profiteren. Hierna liet ook de ploeg uit Rhoon zien dat ze aardig wat goede voetballers in huis hebben en snel een aanval op kunnen zetten. Steeds waren de aanvoerder en de nr. 10 hierbij betrokken en ZWB-goalie Stephan van Ruiven greep een paar keer goed in. Op slag van rust kregen beide teams nog een beste kans. Eerst kopte Justin de Lange namens Zinkwegse Boys centimeters naast en hierna brak een aanvaller van  WCR door maar mikte tevens naast.

Na rust werd het eerste doelgevaar geleverd door WCR. Even speelde Zinkweg, door het geblesseerd uitvallen van John van der Zanden,  met 10 man en bijna profiteerde de tegenstander hiervan maar van Ruiven liet zich niet passeren. In de 57e minuut wist ZWB schitterend op 2-0 te komen. Een corner van Fouad el Ouazizi werd door Martijn van Zuuren achter het standbeen langs keurig in de hoek gewerkt. Tien minuten later leek de wedstrijd beslist toen Justin de Lange van dichtbij afrondde maar de scheidsrechter nam het vlagsignaal voor buitenspel van de grensrechter over. In de 85e minuut kreeg een speler van WCR zijn 2e gele kaart en kon vertrekken. Twee minuten later viel na slordig balverlies aan Zinkwegkant de 2-1 nog uit een snelle tegenstoot maar dit was tevens de eindstand.

 

Foto’s: Frank Dijkman