Zinkwegse Boys ruim langs NTVV

De tweede bekerwedstrijd eindigde voor Zinkwegse Boys in een ruime 6-0 overwinning op NTVV. Bij rust stond de thuisploeg al met 2-0 voor. Den Outer en Fiere, het centrale duo achterin, en de backs Van der Zanden en Brasser speelden een puike partij, waardoor voor het eerst dit seizoen de nul werd gehouden.
Na een aftastend begin viel de openingsgoal in de 11e minuut. Een corner werd door Eric den Outer terug gekopt voor de doelmond waar William Benard eenvoudig de 1-0 kon binnenwerken. Hoewel er geen sprake was van grote kansen, was er voor een beweeglijk Zinkweg steeds overwicht. Het ontbrak in deze fase nog aan een goede eindpass of de voorzetten waren juist iets te scherp. De backs van de Nieuwe-Tongenaren hadden de handen vol, waarbij ook linksback John van der Zanden zich aanvallend niet onbetuigd liet. Na ruim een half uur kreeg Otman Fertoute twee kansen: een schot verdween net naast het doel en bij een scherpe voorzet kwam hij net een teenlengte tekort. Op slag van rust viel de 2-0. Een voorzet van Davie van der Voorden werd door Justin de Lange bij de tweede paal binnengekopt.
Kort na rust pas de eerste kansjes voor de gasten. Een schot voorlangs, gevolgd door een vrije trap en een corner, waarbij keeper Martijn Krediet de bal gemakkelijk kon vangen, dat waren de wapenfeiten voor NTVV. Al snel namen de Boys weer het initiatief. In de 55e minuut mikte Mike Fiere een vrije trap net naast het doel. Een minuut later was het wel raak: John Ackon werd diep gestuurd en na het omspelen van de keeper legde hij de bal voor het lege doel af op Jamal Abdalla, die het laatste tikje mocht geven: 3-0. Het regende daarna kansen. Ackon, Benard en Fiere wisten vooralsnog nog niet te scoren, maar in de 63e minuut was het weer raak. Een rebound uit een corner kon door Justin de Lange van dichtbij worden ingeschoten: 4-0. Twee minuten later bediende diezelfde De Lange William Benard, die de 5-0 voor zijn rekening nam.  Daarna kwamen zowel John Ackon als invaller Richard van Ruiven nog oog in oog met de keeper te staan, maar beiden misten. Nog eenmaal verscheen NTVV in de buurt van het Zinkweg-doel, maar Eric den Outer poeierde de bal richting Eerste Kruisweg alvorens de spits kon uithalen. In de 83e minuut viel het laatste doelpunt. Richard van Ruiven was ditmaal de aangever en Justin de Lange de afmaker, zijn derde en Zinkwegs zesde van de middag. Na exact 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van wedstrijd.