Zinkwegse Boys onderuit bij ‘s-Gravendeel.

In de eerste bekerwedstrijd moest Zinkwegse Boys met 3-1 buigen voor ‘s-Gravendeel. Voor rust had de thuisploeg een overwicht en was het aan Zinkwegkeeper Stefan van Ruiven te danken dat de Boys met een 2-1 tussenstand halverwege nog in de wedstrijd zaten. Na rust kwam ZWB  goed in de wedstrijd en waren er beste kansen over en weer. In de slotseconde van de blessuretijd viel de 3-1 waarna de scheidsrechter gelijk affloot.
Na een aftastende openingsfase nam de thuisploeg met snel vleugelspel het initiatief in handen. Zinkweg startte aanvankelijk met een versterkt middenveld en dit was niet onverstandig aangezien de tegenstander zeer gemakkelijk scoorde in de voorbereiding. Nadat ZWB-goalie Stefan van Ruiven al een paar keer handelend op had moeten treden was hij in de 18e minuut kansloos op een inzet van dichtbij. De aanvaller van ‘s-Gravendeel werd met een lange bal bediend en rondde af, 1-0. In de 27e minuut zorgde Fouad el Oauzizi voor het eerste Zinkwegse wapenfeit maar hij schoot rakelings over. Twee minuten later was het wel raak. Jamal Abdalla speelde vanaf rechts strak naar Mike Fiere die vanaf 20 meter hard laag in de hoek mikte, 1-1. Vanaf de aftrap zocht de thuisploeg de aanval en raakte vervolgens de lat. Nadat keeper van Ruiven in de 38e minuut een subliem genomen vrije trap over de goal tikte moest hij een minuut later het antwoord op een stiftbal schuldig blijven. Ruststand 2-1.

Na de thee moest Zinkweg komen en kreeg John Ackon in de spits gezelschap van Martijn van Zuuren. Gelijk vanaf de aftrap kwamen de Boys goed in de wedstrijd. El Oauzizi zag zijn poeier gekeerd worden en Ackon kopte even later rakelings over. Ook de tegenstander bleef gevaarlijk maar stuitte steeds op de sterk keepende Stefan van Ruiven. In de 61e en 62e minuut kon John Ackon, die constant minstens 2 verdedigers in z’n nek had, 2 keer op rij aan z’n cipiers ontsnappen. De eerste keer schoot hij net naast en een minuut later kopte hij onfortuinlijk hard op de onderkant van de lat. ‘s-Gravendeel kwam hier met de schrik vrij maar kreeg hierna ook nog 2 beste kansen maar weer stond de Zinkwegkeeper in de weg.

In de slotfase kwam aan Zinkwegkant  William Benard  als extra aanvaller binnen de lijnen en schoof middenvelder Mike Fiere ook nog door naar het front om te trachten  de gelijkmaker te forceren. Het was ‘s-Gravendeel dat in de 93e minuut de aanval afsloeg en uit de tegenstoot de wedstrijd in het slot gooide. Met een bekeken schot in de bovenhoek werd de 3-1 aangetekend waarna de wedstrijd direct door de goed leidende scheidsrechter afgefloten werd.