Zinkwegse Boys en Bolnes in evenwicht

In de laatste wedstrijd van het beker-drieluik speelden Zinkwegse Boys en Bolnes met 2-2 gelijk. ZWB-trainer Nasser Abdalla was na afloop vooral tevreden over de mentale veerkracht van zijn ploeg, want bij rust stonden de gasten nog met 0-2 voor.

Het eerste kansje was voor Martijn van Zuuren (kopbal naast), maar na twaalf minuten kwam Zinkweg op schlemielige wijze achter. Een scherpe voorzet van Bolnes werd door Sander van Hamburg onfortuinlijk in eigen doel gejaagd : 0-1. Even knakte er iets bij de thuisploeg en het was de tien minuten daarna aan keeper Stefan van Ruiven te danken dat er geen tweede tegengoal viel. Een hard schot tikte hij over zijn doel en een lastige kopbal werd knap gepakt. Daarna kwam de thuisploeg meer in haar spel. Martijn van Zuuren kreeg een enorme kans voor een leeg doel, maar kwam niet goed uit met zijn passen en miste de bal.  Vervolgens kregen Otman Fertoute en Justin de Lange kopkansen en schoot William Benard in handen van de keeper. Tegen de verhoudingen in kwam Bolnes in de 43e minuut op 0-2, door vanuit een bijna onmogelijke hoek raak te mikken. Weer leek ZWB even van slag en opnieuw wist doelman Van Ruiven met een uitstekende redding pal voor rust zijn ploeg voor een grotere achterstand te behoeden.

Het eerste kwartier na rust waren er over en weer wat kansen, alvorens de Baderie-Rotterdam-formatie in de 61e minuut de aansluitingstreffer scoorde. Martijn van Zuuren werd in het strafschopgebied gehaakt en William Benard was vervolgens trefzeker vanaf de kalkstip: 1-2. In de 70e minuut tekende Benard ook voor de 2-2 door, na een steekbal van Fouad El Ouazizi, de bal van achter een verdediger glijdend langs de Bolnes-doelman te prikken. Er waren kansen op meer. Een kopbal van Eric den Outer en een schot van Ronald van Ruiven verdwenen echter over het doel. Bolnes kwam tegen het einde middels een uitbraak nog eenmaal gevaarlijk door, maar verdediger John van der Zanden hielp de schietkans tijdig knap om zeep. Met de 2-2 kon iedereen leven, maar was verder voor beide ploegen niet van belang. Het beste nieuws van de dag kwam overigens al voor de wedstrijd: vaste waarde Mike Fiere was een dag eerder vader geworden!