ZBVH – Goudwaardse Boys onbeslist

Afgelopen zaterdag werden na een teleurstellende Korendijk-derby de punten tussen Zuid-Beijerland en Goudswaard gedeeld. Aanvankelijk leek het een enerverende partij te worden want na twee minuten verscheen ZBVH-aanvalsleider Jimmy Andeweg oog in oog met Goudswaardse Boys-doelman Bryan Huijzers, die bekwaam redde. Aan de overzijde moest in de 5e minuut Mark Burger zijn keeper op de doellijn assisteren na een kopbal van Goudswaarder Stephan Roos.
Pas na een half uur leefde de wedstrijd weer enigszins op toen de bezoekers enkele malen via Robin Verhoeven en Patrick van Duijl voor dreiging zorgden. Met nog acht minuten te gaan tot de rust was Darwyn Pennock dicht bij een Goudswaardse voorsprong, maar stuitte op doelman Jordi Verkerk. In de daaropvolgende tegenaanval sloeg de thuisclub toe. Een hoge voorzet van Mark Burger werd door de kleinste man van het veld, Jesse Jongenotter, bij de tweede paal listig binnengekopt: 1-0.

Tien minuten na de onderbreking kwam de wat meer aandringende ploeg van trainer Leo Tol langszij. De doorgebroken Darwyn Pennock werd door ZBVH-verdediger Bryan Lodder in kansrijke positie ten val gebracht en de bal belandde op de stip. Ricardo Hoogwerf belastte zich met dit karwei en stuurde keeper Jordi Verkerk koelbloedig naar de verkeerde hoek: 1-1.

Halverwege de tweede helft incasseerde Jimmy Andeweg binnen een kort tijdsbestek twee gele kaarten zodat de thuisclub met 10 man verder moest. Goudswaardse Boys wist niet te profiteren van dit numerieke overwicht. Weliswaar kregen de bezoekers via Thomas Keijzer en invaller Nardo Tol enkele goede mogelijkheden, maar voor het zelfde geld was aan de overzijde een kopbal van de opnieuw vrijgelaten Jesse Jongenotter tussen de palen beland. Na precies 90 minuten konden beide ploegen één winstpunt bijschrijven.