Wytze de Geus en Bas van Baardewijk winnen HW Jeugd Tennis Masters 2018

Jeugd Tennis Hoeksche Waard heeft op 8 en 9 september 2018 de eerste Hoeksche Waard Jeugd Tennis Masters georganiseerd op het tenniscomplex van Tennisvereniging Puttershoek (TVP). Wytze de Geus heeft in de categorie jongens enkel geel (11 t/m 17 jaar) de titel HW Jeugd Tennis Master 2018 gewonnen. In de categorie jongens/meisjes groen (8 t/m 12 jaar) ging Bas van Baardewijk met de titel naar huis.

Jeugd Tennis Master 2018
In de zomermaanden hebben Tennisvereniging Puttershoek en Tennisvereniging Oud-Beijerland een jeugdtennistoernooi georganiseerd. Deze twee jeugdtoernooien vormen samen het Hoeksche Waard Jeugd Circuit 2018. De beste kinderen die aan deze toernooien hebben deelgenomen speelden op 8 en 9 september om de titel ‘Jeugd Tennis Master 2018’ van de Hoeksche Waard. Jaarlijks zal dit afsluitende evenement door een van de deelnemende tennisverenigingen worden georganiseerd.

Spannende wedstrijden
Er is twee categorieën gestreden om de titel HW Jeugd Tennis Master 2018: jongens enkel geel (11 t/m 17 jaar) en jongens/meisjes groen (8 t/m 12 jaar). In het weekend speelden in beide categorieën 6 tot 7 kinderen in twee poules een aantal wedstrijden. De winnaars van beide poules speelde zondag 9 september om 13.00 uur de finale. In de categorie jongens enkel geel t/m 17 jaar speelden Wytze de Geus van TV Oud-beijerland en Danique van der Graaf van TV Puttershoek een spannende finale. In een gelijk opgaande strijd wist Wytze in twee sets met 6-4 6-4 van Danique te winnen. Bas van Baardewijk van TC De Binnenmaas nam het in de finale jongens/meisjes groen t/m 12 jaar op tegen Alec Groeneweg van TV Oud-beijerland. Bas heeft deze finale gewonnen met 4-1 en 4-2.

Jeugd Tennis Hoeksche Waard
De tennisverenigingen in de Hoeksche Waard werken al een aantal jaar samen om tennis als sport in de Hoeksche Waard te promoten. De samenwerking door de jeugdcommissies van de verenigingen is ondergebracht in Jeugd Tennis Hoeksche Waard. Zo worden jeugdactiviteiten van de verschillende verenigingen bij elkaars jeugdleden onder de aandacht gebracht en worden ook gezamenlijk activiteiten georganiseerd. Het Hoeksche Waard Jeugd Circuit 2018 is een initiatief van Tennisvereniging Puttershoek en Tennisvereniging Oud-beijerland. Beide verenigingen organiseren jaarlijks een jeugdtoernooi. Vanaf 2018 vormen deze jeugdtoernnoien samen het Hoeksche Waard Jeugd Circuit om deelname aan de toernooien bij elkaars verenigingen te stimuleren. In de toekomst is het de bedoeling dat ook andere tennisverenigingen in de Hoeksche Waard weer jeugdtoernooien gaan organiseren en aansluiten bij dit circuit.

Kennismaken met Tenniskids?
Tennisvereniging Puttershoek en Tennisvereniging Oud-beijerland zijn beide Tenniskids vereniging. Deze verenigingen bieden jeugd tennis activiteiten aan in alle fasen Rood, Oranje, Groen en Geel. Kinderen die een keer kennis willen maken met tenniskids zijn van harte welkom om bij deze verenigingen kennis te komen maken met Tenniskids. Voor informatie over tenniskids en over (lid worden bij) deze tennisverenigingen is te vinden op www.tvputtershoek.nl en www.tvoudbeijerland.nl.

Stimuleringsregeling jeugdleden gemeente Binnenmaas
Nieuwe jeugdleden in de gemeente Binnenmaas kunnen bovendien maximaal € 50 van de contributie terugkrijgen van de gemeente Binnenmaas. Meer informatie over deze stimuleringsregeling van de gemeente Binnenmaas is te vinden op de website van de gemeente: www.binnenmaas.nl/bnm-inwoner-bezoeker/stimuleringsregeling-jeugdleden_44648/.

Foto: Wytze de Geus (links) en Bas van Baardewijk (rechts)