Week van de Pauzehap

Leerlingen van de groepen 8 van cbs De Bouwsteen in ‘s-Gravendeel doen deze week mee aan de Week van de Pauzehap, een lesprogramma van Ik eet het beter, een educatief platform van Albert Heijn. Binnen dit platform ontwikkelt AH i.s.m. het Voedingscentrum en sportkoepel NOC*NSF verschillende initiatieven die leerlingen van de basisschool actief aanzetten tot een gezonde leefstijl.

Tijdens de Week van de Pauzehap leren en ervaren de leerlingen hoe lekker en leuk het is om te kiezen voor gezonde tussendoortjes. Op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend krijgen ze een verantwoorde pauzehap aangeboden. Op vrijdag is er een opdracht rond een zelf meegenomen gezond tussendoortje.
Deze week is het tevens Nationale Sportweek. Bij een gezonde pauze hoort niet alleen een goed 10-uurtje, ook lekker bewegen en ontspannen zorgen voor energie. Ook daarvoor biedt deze week inspiratie en suggesties. Zo krijgen alle kinderen een zgn. ‘Heppie-de-Peppie’ waarmee ze ook thuis de familie in beweging kan krijgen!
Alle leerlingen krijgen ook een sportvoucher t.w.v. 2x gratis sporten cadeau om de sport te ontdekken die bij hen past. Keuze uit meer dan 300 verschillende sporten bij ruim 5000 sportclubs.