Vrijwilligers VV Strijen en cliënten “Het Molenschaer” dorpsheld van Strijen.

De VVD Hoeksche Waard heeft een tweede dorpsheld in de Hoeksche Waard uitgeroepen. Deze keer werden de werkploeg van voetbalvereniging Strijen en een groep cliënten van het activiteitencentrum “Het Molenschaer” in het zonnetje gezet. De VVD besteedt op deze manier aandacht aan de vele vrijwilligers, groepen of organisaties die zich inzetten voor de vitaliteit van de dorpen.

De “Vutters” van VV Strijen verrichten al vele jaren belangrijk werk voor hun vereniging. Elke dag is een groep vrijwilligers bezig om het voetbalcomplex aan de Sportlaan tip top in orde te houden. Sinds ongeveer 5 jaar wordt daarbij samengewerkt met een groep jongeren van “Het Molenschaer”, een in Strijen gevestigde dagbestedingslocatie. De jongeren zorgen op dinsdag- en vrijdagochtend samen met hun begeleiders voor een strak opgeruimd sportpark. De combinatie met de vrijwilligers vormt een ijzersterk team, waaraan iedereen veel plezier beleeft. De voetbalvereniging is blij met de hulp en de jongeren hebben een fijne dagbesteding.

“Deze samenwerking is een heel mooi voorbeeld van hoe je elkaar versterkt en al jarenlang bijdraagt aan de vitaliteit van het dorp. Om die reden verdient deze groep het absoluut om in het zonnetje te worden gezet”, aldus Arnold de Man, VVD lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november. Om zijn woorden kracht bij te zetten heeft Arnold een taart aangeboden, die direct tijdens de koffiepauze “soldaat” werd gemaakt”.

Als lokale liberale partij vindt de VVD initiatieven van personen, groepen of organisaties, die zich inzetten voor het belang van de dorpen, belangrijk. Daarom wil de VVD hen als dorpsheld in het zonnetje zetten. Want mensen maken het dorp. Of het nu gaat om een braderie, het draaiend houden van een vereniging of zich als vrijwilliger inzetten om mensen te helpen. Een dorp is niets zonder enthousiaste en betrokken inwoners.

foto: Arnold de Man (midden achter) met een kleine delegatie van vrijwilligers en cliënten.