Verslag van DBGC – SHO

In de derde en laatste ronde van poule 43 in het districtsbekertoernooi speelde SHO in Oude Tonge tegen DBGC. Omdat alle vier teams na twee wedstrijdronden op drie punten stonden was voor alle ploegen nog van alles mogelijk. In ieder geval zou de winnaar van de wedstrijd op Flakkee doorgaan naar de volgende ronde.

De SHO-spelers waren zich bewust van de opdracht en trokken vanaf de aftrap naar voren. De gastheren werden op eigen helft vastgezet en het was wachten op de voorsprong van de wit/zwarten. Dat viel nog behoorlijk tegen want de Flakkeeërs bleken onverzettelijk en weigerden -terecht- om de poort open te zetten. Op de overbevolkte DBGC-helft liepen de meeste aanvallen dood of leverden niet meer op dan een hoekschop.
Na een kwartiertje het eerste gevaar van SHO kant maar doelman Nieuwland plukte de kopbal van Jasper Huisman nog net voor de doellijn uit de lucht. Het aandringende maar steeds slordiger spelende SHO moest rekening houden met de snelle uitvallen van de thuisploeg, voornamelijk via Jeroen Sep die in het seizoen 2015-16 de SHO kleuren verdedigde. Sep scoorde in die jaargang acht competitietreffers wat goed was voor de derde plek op de topscorerslijst achter Mikula Risctic en Giovanni Klaverweide. Huisman kreeg nog een scoringskans met een vrije trap van net buiten de zestien. Doelman Nieuwland werkte de bal uit de benedenhoek tot corner.
Na een half uur haalde trainer Sander Fakkel rechtsachter Jeroen Kokje naar de kant en voor hem kwam Rowdy Rijsdijk. Met het inbrengen van de middenvelder kon SHO de druk op de blauw/witte afweer verhogen. Maar nog voordat SHO kon profiteren van de tactische ingreep kwam DBGC verrassend op voorsprong. Een inzet van Nick van den Ochtend zeilde buiten bereik van doelman Peter Konings richting doel. De sluitpost van SHO leek te worden gered door de lat maar de effectvolle bal caramboleerde tot ieders verbazing alsnog in het net: 1-0.
SHO draaide de duimschroeven weer aan maar had ook geluk dat een snelle uitbraak van de thuisclub zonder gevolgen bleef. In de slotminuut peerde Larbi el Harouchi na een langlopende aanval de bal van net buiten het strafschopgebied achter de kansloze sluitpost: 1-1.

Ook in het tweede deel van de wedstrijd speelde het gebeuren zich hoofdzakelijk af op de DBGC helft. De SHO-ers werkten zich het snot voor de ogen maar bij vlagen leek het overzicht te ontbreken. Ook nu werd, evenals vorige week, te veel de moeilijke weg gezocht in plaats van de vrije man te zoeken. Het haalde het tempo uit de aanvallen waardoor de ploeterende thuisclub eenvoudig op de been kon blijven. Het regende op ”het zonovergoten sportpark” (quote: Bert Taselaar) hoekschoppen maar die leverden niet meer op dan een kopbal(letje) van aanvoerder Bob Vermunt op de dwarsligger.
Ook een paar vrije schoppen uit mogelijk kansrijke posities leverden niks op. Zeker in de sterke competitie waarin SHO is ingedeeld zal zuiniger (lees: met meer rendement) met bovenstaande mogelijkheden moeten worden omgegaan. Zeker afgelopen zaterdag maakten de statische aanvallers van SHO het de verdedigers voor het vijandelijke doel veel te makkelijk bij de bijna twintig hoekschoppen die de Beijerlanders kregen te nemen. Daar valt zo op het oog nog veel te winnen, zeker als er in de volgende wedstrijden meer variatie in het nemen van en het reageren op corners kan komen.
Fakkel maakte uiteraard gebruik van zijn resterende wisselmogelijkheden. Kevin Angel Queijo kwam de licht aangeslagen Ricky Bokhoven aflossen en de boomlange Joost Both nam de plek van Gio Breevaart in. Maar ook met de verse krachten lukte het niet de nog broodnodige goal in het doel te frommelen. Het bleef onveranderd 1-1 ondanks dat de Flakkeese afweer steeds wankeler naar het einde snakte.

De wedstrijd Unitas’30-Alexandria’66 eindigde in 4-0. Unitas’30 is met zes punten groepswinnaar. DBGC en SHO eindigen ieder met vier punten maar het betere doelsaldo van de Flakkeeërs geeft de doorslag.
De derde plaats voor SHO in een poule met drie tweede klassers is voor de trouwe volgers van de Beijerlanders, en zeker uw schrijver, toch een behoorlijke tegenvaller.

In de twaalf voorgaande jaren dat met poulewedstrijden voor de competitiestart wordt gewerkt is het nog maar tweemaal eerder voorgekomen dat SHO voortijdig zijn Waterloo vond. In het seizoen 2006-07 eindigde SHO als derde in de poule, al was daar ondermeer een wegens onweer gestaakte wedstrijd en een daaropvolgende zekere eigenwijsheid van de toenmalige trainer debet aan. De tweede keer was in 2010-11. Toen werd SHO weliswaar tweede, maar in de poule van drie ging alleen de nummer één verder. Verder konden de wit/zwarten steeds door naar de knock-outfase, meestal ook nog als groepswinnaar.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Kokje, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Wilshon Lima; Ingmar van Bruggen, Giovanni Breevaart, Larbi el Harouchi; Ricky Bokhoven, Bob Vermunt, Jasper Huisman.
Wissels:
30’ Rowdy Rijsdijk voor Jeroen Kokje
71’ Kevin Angel Queijo voor Ricky Bokhoven
78’ Joost Both voor Giovanni Breevaart
Doelpunten:
35’ 1-0 Nick van den Ochtend
45’ 1-1 Larbi el Harouchi
Kaarten:
Scheidsrechter Wim Roozeboom uit Vlaardingen had geel voor Rowdy Rijsdijk van SHO en Nick van den Ochtend, Tim Mackloet, Bas Mackloet en Jeroen Sep van DBGC.

11-09-2019 SHO – Smitshoek.
Dinsdagavond oefende SHO tegen hoofdklasser Smitshoek. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers op 0-1. Nog voor de rust zorgde Ingmar van Bruggen voor de gelijkmaker. Al snel na de rust werd het door Dylan de Vroed 2-1 waarna Smitshoek in de slotfase met twee identieke en snel uitgevoerde aanvallen de winst naar zich toetrok: 2-3

22-09-2019 SHO – BVCB
Zaterdag gaat de competitie van start met voor SHO de thuiswedstrijd tegen BVCB. De ploeg uit Bergschenhoek promoveerde als kampioen in de tweede klasse D. Op 20 januari van dit jaar was BVCB te gast bij SHO voor een oefenwedstrijd die na een 0-0 ruststand eindigde in 0-4.
Aanvang 14.30 uur.

Balsponsor
De bal voor de wedstrijd SHO – BVCB wordt beschikbaar gesteld door Supporters Vereniging ”Steeds Hooger”. Waarvoor onze dank.

Sponsors van de week
De twee hoofdsponsors van SHO, Combinex en Ligthart Schilders, zijn bij de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen ook sponsor van de week.