Uitwinst vv ‘s-Gravendeel bij Den Bommel

Hoewel de uitslag misschien anders doet vermoeden, was het niet echt een makkelijke overwinning. ’s-Gravendeel gaf zelfs een 0-2 voorsprong uit handen. Trainer Barry Schipper kampte gelijk na het beginsignaal met een tegenvaller. Mitch Klijn moest zich al in de eerste minuut met een hamstringblessure laten vervangen door Jorrit van Driel.

De beginfase opende ’s-Gravendeel goed. Jelle van der Starre zag zijn kopbal, na voorgeven van Marco Kruijthof, knap gekeerd worden door doelman Sonny Kievit. Binnen tien minuten werd een schot van dezelfde Van der Starre geblokt door een verdediger van Den Bommel.

Hierna kroop Den Bommel uit de schulp en creëerde zelf aardige kansen. Doelman Dennis Sleiffer moest gestrekt naar de hoek na een vrije trap van Johnno Bakker. Even later bracht de lat redding voor ’s-Gravendeel na een uithaal van Wesley Bakker. Uit de daaropvolgende aanval werd er gescoord door ’s-Gravendeel. Ivar de Boer bediende op maat, Marco Kruijthof. Deze stormde alleen op Kievit af en schoof beheerst de bal langs de Den Bommel doelman, 0-1.

Twee minuten later breidde ’s-Gravendeel de voorsprong uit. Maurits Kuiper zette goed door aan de linkerflank, gaf de bal voor en Jelle van der Starre tikte de bal langs Kievit 0-2.

Den Bommel wilde niet opgeven na de vroege achterstand. Het was Ruben dos Santos die zijn poging net naast het doel zag verdwijnen. Even later lette doelman Sleiffer goed op na een lange bal van achteruit van Den Bommel. Waar de verdediging van ’s-Gravendeel mis tastte, was het Sleiffer die ver uit zijn doel de bal uit de lucht plukte. De lat bracht voor Den Bommel ook redding. Doelman Kievit bracht in eerste instantie redding op een poging van Marco Kruijthof. De rebound van Sven Akkerman spatte op de lat uiteen. Vlak voor het rustsignaal kreeg Den Bommel loon naar werken. Johnno Bakker verkleinde de achterstand naar 1-2.

Na de kantwisseling was het Den Bommel dat naarstig opzoek ging naar de gelijkmaker. En die kwam er ook. Hier was echter wel een strafschop voor nodig. Leon de Jong kon zijn tegenstander niet bijbenen en greep hem vast. Scheidsrechter Van Gurp wees terecht naar de penaltystip. Maurice Bruggeman verzilverde de strafschop, 2-2.

Een vijftal minuten later kwam ’s-Gravendeel toch weer op voorsprong. Goed werk van Roy Schrauwen bracht de bal bij Sven Akkerman. Die gaf de bal knap voor en het was Marco Kruijthof die zijn tweede doelpunt deze middag mocht bijschrijven, 2-3. ‘s-Gravendeel verdedigde de voorsprong met man en macht. Sleiffer bracht knap redding na een poging van Fabianson Wiel.

’s-Gravendeel probeerde er toch meer eruit te halen dan de stand die op dat moment op het scorebord stond. Sven Akkerman kopte de bal in het zijnet na een op maat gesneden vrije trap van Roy Schrauwen. Even later was het Sven Akkerman, die zijn eerste competitiedoelpunt voor ’s-Gravendeel scoorde. Jelle van der Starre stelde Marco Kruijthof in staat om de bal voor te geven. Waarna op afgeven Akkerman de 2-4 eindstand op het scorebord zette.

’s-Gravendeel nam zodoende de drie winstpunten mee vanaf Sportpark de Kruus.

Volgende week twee ploegen tegen elkaar die allebei zes punten hebben. ’s-Gravendeel moet het dan thuis opnemen tegen GHVV ’13. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling Den Bommel:

Sonny Kievit, Jordan Braafhart, Patrick Verolme, Leon Breeman (Fabianson Wiel), Joris Buijs, Stefan Klink, Frank Post, Maurice Bruggeman, Ruben dos Rui Santos Fortes, Johnno Bakker, Wesley Bakker

Opstelling ’s-Gravendeel:

Dennis Sleiffer, Reinier Toes (52ste Leon de Jong), Joeri van Ast, Mitch Klijn (1ste Jorrit van Driel), Jelle v/d Starre, Sven Akkerman (84ste Zoey Hoogwerf), Jordy Westein, Marco Kruijthof, Roy Schrauwen, Maurits Kuiper, Ivar de Boer.

Scheidsrechter: J. van Gurp uit Stad aan’t Haringvliet

Scoreverloop:

16de 0-1 Marco Kruijthof

18de 0-2 Jelle v/d Starre

37ste 1-2 Johnno Bakker

56ste 2-2 Maurice Bruggeman (strafschop)

61ste 2-3 Marco Kruijthof

83ste 2-4 Sven Akkerman

Gele kaarten:

Frank Post (Den Bommel)

Leon de Jong (’s-Gravendeel)