Uitwinst ‘s Gravendeel bij Bolnes

Het tweede bekerduel heeft ’s-Gravendeel ook winnend kunnen afsluiten. De eerste twee mogelijkheden waren echter voor Bolnes, dat uit twee corners gevaarlijk werd. Maar dit uitte zich niet tot doelpunten. Ook Marco Kruijthof kwam na vijf minuten niet tot scoren, nadat hij in balbezit kwam na mistasten van een Bolnes verdediger.

’s-Gravendeel was op sommige momenten slordig, maar de gastheren uit Ridderkerk konden niet veel uitrichten. De verdiende voorsprong voor ’s-Gravendeel liet even op zich wachten. Er waren zeker mogelijkheden. Zo werd een schot van Mitch Klijn geblokt en werd een knap genomen vrije trap van Jordy Westein fraai door doelman Arends gekeerd.

Er waren drieëntwintig minuten gespeeld toen doelman Dennis Sleiffer de bal naar voren trapte. De Bolnes verdediging verkeek zich hierop, waarna Marco Kruijthof alleen op Arends kon doorlopen en de 0-1 binnenschoof. Bolnes probeerde via een vrije trap om de muur heen wat terug te doen, maar de bal verdween in de handen van Sleiffer.

’s-Gravendeel verruimde de voorsprong tot 0-2. Mitch Klijn was attent nadat een voorzet van Roy Schrauwen van richting veranderde. Met de knie deponeerde Klijn de bal tegen het net.

De 0-3 voor ’s-Gravendeel was knap opgezet. Een crossbal van Luc Rozendaal naar de linkerflank bracht Maurits Kuiper in balbezit. Met precisie bracht hij de bal voor en het was Sven Akkerman die vakkundig de bal achter Arends binnentrapte.

Ook in deel twee was ’s-Gravendeel in de aanvangsfase wat slordig, maar tot een uur voetballen gebeurde er verder niets. Even werd er gedacht aan de 0-4, maar uit een misverstand aan Bolneszijde kon ’s-Gravendeel geen voordeel halen. In dezelfde minuut deed Bolnes dat zelf wel, want het was Derrel Lionahr die het verschil terugbracht naar twee doelpunten. ’s-Gravendeel herpakte zich en drie minuten na de Bolnestreffer werd het verschil weer drie doelpunten. Jelle v/d Starre was hier verantwoordelijk voor. Slim maakte hij gebruik om de bal via de kluts doelman Arends te verschalken.

Er werd door beide ploegen nog gescoord, maar dit waren buitenspelgevallen, waardoor de eindstand op 1-4 bleef steken.

Volgende week het laatste bekerduel in de poulefase. Dan speelt ’s-Gravendeel wederom een uitduel. Dan tegen NTVV in Nieuwe Tonge. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling Bolnes:

Ben Arends, Adilson Holleman (Cagri Hakkan), Yorik Visser (Nourdin Ait Lahcen), Lionel Soe-Agnie, Chendrik Privania, Willy de Kok (Rico Pires Leocadio), Martin Zaalman, Jalison Dos Santos, Derrel Lionahr Aleph Real Lopez, Eric Asianyan

Opstelling ’s-Gravendeel:

Dennis Sleiffer, Reinier Toes, Joeri van Ast, Luc Rozendaal, Maurits Kuiper (68ste Job v/d Vorm), Mitch Klijn, Roy Schrauwen, Jelle v/d Starre (72ste Zoey Hoogwerf), Jordy Westein, Sven Akkerman, Marco Kruijthof (57ste Ivar de Boer)

Arbiter: E.J. Groeneweg

Scoreverloop:

  • 23ste 0-1 Marco Kruijthof
  • 35ste 0-2 Mitch Klijn
  • 39ste 0-3 Sven Akkerman
  • 61ste 1-3 Derrel Lionahr
  • 65ste 1-4 Jelle v/d Starre

Tekst: Jeffrey Nathalia, elftalleider van
‘s-Gravendeel.