Tweede prijs voor leerlingen op Filmfestival

Zes leerlingen van CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland hebben maandag 24 september de 2e prijs gewonnen bij de NFFS Award (Nationaal Filmfestival voor Scholieren) in Lelystad. Zij wonnen deze prijs met hun 1 minuut-filmpje ‘The Lost Friends’.

De winnende leerlingen Dane van Putten, Vivian Weij, Sterre Saoud, Anniek Grundeler, Jet van Eekelen en Maxime Schurgers maakten ‘The Lost Friends’ vorig jaar in H3K bij het vak beeldende kunst en vormgeving. Het zestal heeft het filmpje van begin tot eind zelf bedacht, uitgewerkt, gescript en gefilmd in park De Laning. Zij kozen daarbij voor het genre horror. Het winnende filmpje is te zien op www.dewillem.nl

De derdejaars leerlingen op De Willem maakten de voorselectie en kozen ‘The Lost Friends’ als één van de winnende filmpjes om in te sturen. De andere twee inzendingen van leerlingen uit het derde jaar vielen niet in de prijzen.

Het NFFS 2018 werd voor de veertiende keer gehouden. Het is het grootste en belangrijkste filmfestival voor middelbare scholieren in Nederland. Uit tweehonderd inzendingen werden door een deskundige jury dertig onder- en bovenbouw filmproducties genomineerd. Op de gala-avond werden de winnaars in de categorieën; fictie, 1 minuut, non-fictie, animatie en videoclip bekendgemaakt. De NFFS jury bestaat uit gevestigde namen uit de film- en media- industrie.

CSG Willem van Oranje is een van de vaste deelnemers aan het NFFS. Ook in voorgaande jaren werden er al prijzen gewonnen.