SV Heinenoord geeft voorsprong tegen 10 man weg

Al vele jaren worden wedstrijden tegen Deltasport op het scherpst van de snede gespeeld en zo ook deze middag in een stralende zon. Al meteen vanaf de aftrap zochten de mannen van Ralph Kalkman de aanval via Jordey van Dam, die Marvin Strik in de gelegenheid stelde uit te halen en hij zijn poging voorlangs zag gaan. Het antwoord kwam meteen van de Vlaardingers door de lange bal te spelen op de snelle Chris Promes, waarbij Richard Stolte op tijd ingreep zoals zo vaak in deze wedstrijd om het gevaar te keren.

Het eerste kwartier was voor de thuisploeg wat wel een aantal corners opleverde maar geen probleem voor de verdediging van de bezoekers. Uit EEN van die hoekschoppen was Sander de Heus dichtbij een treffer, maar zijn omhaal ging maar net naast. Even later werd een gevaarlijke voorzet van Edso Luigi Nunes precies op tijd voor de aanstormende Jordao Pattinama weg gehaald door Andrew van Tiggelen. Jammer dat er niemand voor het vijandelijke doel was op een fraaie voorzet van Sander de Heus om de score te openen.
Aan de andere kant moest Nick Vervoort handelend optreden op de doorgebroken Winston Helder en was Leon Steketee op tijd er voetje voor te steken op de volgende combinatie tussen Chris Promes en Marruchen Zimmerman. In de 34e minuut was het “hakkie “ van Jordey van Dam fataal, toen de bal voor de voeten van Chris Promes kwam en uit zijn voorzet de vrijstaande Marruchen Zuchen de bal achter de graaiende handen van Nick Vervoort kopte en dat betekende 0 – 1. Meteen hierna was Marvin Strik dichtbij de gelijkmaker toen hij uit de zoveelste corner de bal fraai inkopte en doelman Kevin de Kok tot het uiterste dwong de bal uit de bovenhoek over de lat te tikken. Uit een vrije trap van Richard Stolte liet de Vlaardingse sluitpost op slag van rust de bal los, waarbij het leer uiteindelijk voor de voeten van Ramon Salas kwam, hij vervolgens uithaalde en over schoot en de ploeg van Ralph Kalkman met een teleurstellende achterstand op de thee af ging.

Al vrij snel in het tweede bedrijf kwam Remco Buist binnen de lijnen voor Sander de Heus. In de 51e minuut konden de supporters van Heinenoord eindelijk juichen, toen Ramon Salas aan de bal kwam, op onnavolgbare wijze enkele tegenstanders passeerde en vervolgens verwoestend uithaalde en doelman Kevin de Kok het nakijken gaf. 1 – 1. Een snelle aanval op links tussen Jordey van Dam en Andrew van Tiggelen zag er gevaarlijk uit, maar werd uitstekend verdedigd door Nuno Andrade Varela. De Noord werd in deze fase van de wedstrijd sterker en beloonde zich uiteindelijk na een fraaie aanval uit het boekje, die keurig werd afgemaakt door Jordey van Dam. 2 – 1. Met nog zo’n 20 minuten te gaan was er weer het bekende opstootje wat steeds gebeurd in de wedstrijden tegen Deltasport.

Edinho Pattinama kreeg van scheidsrechter Knetsch uit Bussum zijn tweede gele kaart voor getoverd, dus rood en kon vroegtijdig gaan douchen. Met nog 10 minuten te gaan werd Mitch Fransen naar de kant gehaald voor Neall Mouthaan. Andrew van Tiggelen kreeg de mogelijkheid de score op te voeren en de wedstrijd in het slot te gooien, echter hij mikte jammer genoeg net naast de verkeerde kant van de paal. Een slim genomen vrije trap kwam bij de op afstand staande Nuno Andrade Varela terecht, die hard uithaalde en doelman Nick Vervoort dwong tot het uiterste te gaan en zo met zijn vingertoppen de bal over de lat kon tikken.
Het werd voor de TIEN mannen van Ton Patinama in de laatste minuten pompen of verzuipen. De tijd zat er bijna op toen coach Ralph Kalkman iets deed waar hij achteraf spijt van had. Hij wisselde Richard Stolte voor Martijn Terlouw , die in de ogen van scheidsrechter Knetsch een overtreding maakte. Uit deze keihard genomen vrije trap kwam de bal op het voorhoofd van Marruchen Zimmerman terecht en verdween achter de verbouwereerde Nick Vervoort. 2 – 2. Meteen klonk het laatste fluitsignaal en gingen de Vlaardingers toch nog met een punt naar huis. Zo ging de eerste overwinning van het seizoen ( nog ) niet door en moet het a.s. zaterdag tegen de mannen van Ronald Hulsbosch in Ridderkerk maar gebeuren.

Opstelling.

Nick Vervoort – Andrew van Tiggelen – Ramon Salas – Toine v.d. Berg – Mitch Fransen – ( 80. Neall Mouthaan ) – Jordey van Dam – Nick Jonkman – Marvin Strik – Sander de Heus- ( 50. Remco Buist ) – Leon Steketee – Richard Stolte ( 89. Martijn Terlouw.)