Strijen en Oranje-Wit blijven op 1-1 steken

In de eerste helft van de bekerwedstrijd tussen 1e klasser Oranje Wit en 2e klasser Strijen, gestoken in het nieuwe tenue van hoofdsponsor Technische Unie, leek Strijen een moeilijke middag tegemoet te gaan tegen het technisch vaardige Oranje Wit.
Het sterke verdedigingsduo Pascal Burger- Romik van Driel zorgde ervoor dat aanvalsleider Chris Perrier niet gevaarlijk voor het Strijense doel met een sterke Sem Kerkhof tussen de palen kon komen en kregen de kanaries op slag van rust nog de beste kans om op voorsprong te komen,maar de aalvlugge Dion van Kralingen schoot de bal vrij voor de 18-jarige keeper Jesper Harmans tegen hem aan.Na de rust gooide Strijen alle schroom van zich af, maar had Mark Stam het vizier nog niet op scherp staan na goed voorbereidend werk van Wesley Luyendijk. Nadat Sem Kerkhof een inzet van Chris Perrier onschadelijk had gemaakt was het aan de andere kant Jesper Harmans die een schuiver van Alwin van der Werff uit de hoek tikte. In de 67e minuut leek Strijen toch aan het kortste eind te trekken toen Chris Perrier een panklare voorzet van Manucho Adelino in het doel tikte.
In de 29e minuut werd het na een wonderschone aanval 1-1; Wesley Luyendijk stuurde de snelle Dion van Kralingen de vrije ruimte in en via een afgemeten voorzet knalde Mark Stam de bal in de kruising. In dezelfde minuut mocht Rolf de Man vrij oprukken naar het Oranje Wit doel, maar zijn inzet belandde op de lat, waarna Wesley Luyendijk in de rebound de bal niet voldoende onder controle kon krijgen en de bal langs de verkeerde kant van de paal schoot. Mike Langerak wist in de aansluiting ook nog de Strijense lat te raken, maar het slotakkoord in het foutenfestijn was voor Strijen; Mark Stam veroverde simpel de bal op een Dordtse verdediger en zette Dion van Kralingen vrij voor het Oranje Wit doel. De te gehaast ingeschoten bal verdween echter hard en hoog naast het doel.

A.s. zaterdag speelt Strijen de 3e bekerwedstrijd in de poule om 14.30 uur uit tegen 2e klasser Tholense Boys. Winst betekent dat de Technische Unie equipe zich op kan maken voor de volgende ronde om de KNVB-beker.

Foto: Piet Engels Fotografie
Tekst: J. van der Kellen