Spektakelstuk eindigt in gelijkspel

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 29 september 2018 de tweede wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van de KNZB Regio West. Op het programma stond de wedstrijd tegen de heren van (SG) De Linge/PCG H3 uit Leerdam in zwembad de Wellen te ‘s-Gravendeel.

Met de winst uit de openingswedstrijd op zak moesten de heren van ZVS het opnemen tegen een ploeg die eveneens het seizoen startte met een overwinning. Na slechts één ronde is het onmogelijk om het niveau binnen de competitie vast te kunnen stellen.

De openingstreffer stond al binnen twintig seconden op het bord, echter werd deze gescoord door de tegenstander. Kort daarop kreeg de Leerdamse formatie de mogelijkheid om via een man-meer de voorsprong verder uit te breiden, echter verzaakte zij en was het Patrick van Haarlem die vanuit de counter met zijn goal de gelijkmaker aanrekende. Luttele seconden later volgde Wessel Boersma zijn voorbeeld en zette ZVS daarmee op voorsprong. In de laatste minuut wisten de Leerdammers de stand weer gelijk te trekken tot 2-2.

Gedurende de tweede periode liep het bij ZVS organisatorisch niet helemaal naar wens en wist zij daardoor niet tot scoren te komen, ondanks diverse schoten die niet verder kwamen dan de doelpalen. De Leerdammers maakten geen fout en troffen driemaal doel en zetten daarmee de score op 2-5.

In het derde kwart herpakten de ’s-Gravendelers zich, al zagen zij de achterstand niet slinken. Beide ploegen scoorden tweemaal, voor ZVS tekenden Wessel Boersma en Dennis Brobbel voor de doelpunten.

Met de laatste vijf minuten op de klok en een achterstand van 4-7 op het scorebord werd de laatste periode aangevangen. Ondanks de achterstand was er het volste vertrouwen in een goede afloop en begon het jagen naar de aansluitingstreffer die al snel via Dennis Brobbel gemaakt werd (5-7). De tegenstander had ook lucht gekregen van de ’s-Gravendeelse jacht, ging tot het uiterste om de voorsprong niet uit handen te geven en dachten met hun goal de wedstrijd naar hun hand te hebben gezet (5-8). Met nog twee minuten op de klok en een achterstand van drie doelpunten leek het een gelopen race maar ZVS verraste vriend en vijand en haalde het beste uit zichzelf naar boven. De honger naar goals werd beloond met drie doelpunten binnen veertig (!) seconden. Het waren Patrick van Haarlem, Youri Both en Daan de Zeeuw die met hun goals een hele belangrijke bijdrage leverden en de stand uiteindelijk op 8-8 wisten te zetten. Met nog iets meer dan een minuut speeltijd lag de hele wedstrijd weer open en roken beide ploegen hun kansen. De bezoekers scoorden opnieuw en kwamen daarmee op 8-9. Bij het ingaan van de laatste minuut kreeg Iwan Visser alle ruimte aan de zijkant, rondde zijn aanval met succes af en kon zo de negende treffer op zijn naam zetten. Beide ploegen leken af te stevenen op een gelijkspel maar toch zagen de Leerdammers kans om via uit een man-meer een mentale tik uit te delen en weer op voorsprong te komen. Op acht seconden voor tijd was het uiteindelijk Wessel Boersma die met zijn afstandsschot het allesbeslissende doelpunt scoorde en daarmee het gelijkspel veiligstelde. De resterende tijd werd uitgespeeld en na het luiden van het eindsignaal was de ontlading bij de ’s-Gravendelers als vanzelfsprekend enorm.

Eindstand: 10-10

Periodestanden: 2-2, 0-3, 2-2, 6-3

Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (3x), Dennis Brobbel en Patrick van Haarlem (2x), Daan de Zeeuw, Iwan Visser en Youri Both (1x)

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 6 oktober 2018 tegen De Lansingh 2 uit Krimpen aan den IJssel en wordt gespeeld in zwembad de Wellen te ’s-Gravendeel om 18.00 uur.

De stand van de ‘s-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website.