SHO wint vlak voor tijd

Met de aftrap van SHO voor de thuiswedstrijd tegen BVCB is de competitiecarrousel weer gaan draaien.
En binnen een halve minuut was er de eerste mogelijkheid voor Jasper Huisman die doelman Gaerthe zag redden op zijn inzet. SHO nam het heft in handen zonder echt gevaarlijk te worden. Nog voor er tien minuten waren verstreken kreeg BVCB een tegenvaller te verwerken. Middenvelder Jan Everse ging met opspelende knieklachten naar de kant en moest er derhalve al snel gewisseld worden.
Na bijna een half uur spelen in de stromende regen, wat ontegenzeggelijk ook invloed had op de publieke belangstelling, ontstonden er eindelijk wat mogelijkheden voor SHO. Huisman kwam voor het Bergschenhoekse doel in kansrijke positie maar kon de bal niet vol raken. De beste kans was voor Bob Vermunt die een perfecte voorzet van Kevin Angel Queijo maar net naast kopte. Ook een kopbal van El Harouchi verdween langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor de pauze raakte Vermunt bij een nieuwe kopkans in botsing met een verdediger waardoor de aanvoerder van SHO dizzy de resterende minuten volmaakte.

Foto: Frank Dijkman

In deel twee bleef Vermunt wijselijk aan de kant en werd vervangen door Joost Both.
De gasten mochten nu aftrappen en verschenen meteen bij het SHO doel. Wat Huisman een uur eerder niet lukte kreeg Nick Mahieu wel voor elkaar. Met een fraaie boog draaide hij de bal langs de kansloze doelman Peter Konings: 0-1. Een fikse tegenvaller voor SHO, met in het achterhoofd nog de resultaten van BVCB in hun twee eerdere visites aan de Kikkershoek, (2-3 en 0-4). Maar het Bergschenhoekse feest duurde dit keer maar acht minuten. Toen al maakte Joost Both, na een ongevaarlijk lijkende SHO-aanval met een laag ingeschoten bal de gelijkmaker: 1-1. Het was lang geleden dat de lange aanvaller te zien was in SHO’s topteam. Hij maakte zijn competitiedebuut op 22 januari 2011 als 19-jarige in de uitwedstrijd tegen Gouda (2-1) als invaller voor Ramon Barendregt.
Het was ook de vuurdoop voor trainer Jeroen Rijsdijk die halverwege de competitie het stokje had overgenomen van Bill Tukker.
De eerste competitietreffer van Both was het openingsdoelpunt in de thuiswedstrijd tegen CWO (2-1) op 12 februari 2011. Dat jaar speelde SHO in de tweede klasse nadat in het seizoen ervoor de versterkte promotie als gevolg van de invoering van de topklasse jammerlijk was gemist en uiteindelijk zelfs eindigde in degradatie naar de tweede klasse…
Nog even terug naar Joost Both: in de openingswedstrijd van het seizoen 2012-13, Benschop-SHO (2-5), scoorde hij eenmaal. Ook was hij trefzeker in de bekerwedstrijd tegen zijn latere club Piershil (7-1) waar voorafgaande aan de wedstrijd Cees Nobel werd gehuldigd voor 250 wedstrijden in SHO 1. Uiteindelijk was op 9 maart 2013 het laatste optreden van Both, als invaller voor Xander Koster in de wedstrijd SHO-Geinoord (1-0).

Met de score weer in evenwicht werd het een echte wedstrijd want geen van beide partijen weigerde zich bij een deling neer te leggen. Er ontstonden over en weer mogelijkheden en beide sluitposten kregen hulp van zowel paal als lat. Waar aan de kant van BVCB niet meer werd gewisseld maakte trainer Sander Fakkel wel gebruik van zijn mogelijkheden. Met nog ongeveer een kwart wedstrijd te gaan gingen Bob Bison en Kevin Angel Queijo naar de kant en voor hen kwamen Jeroen Kokje en Ricky Bokhoven als verse krachten in het veld. Het was inmiddels wel duidelijk dat de ploeg die zou weten te scoren ook het potje zou uithalen. En dat zou uiteindelijk toch SHO worden.
In de 88e minuut werd een voorzet van Jasper Huisman in de vijandelijk zestien verlengd tot bij Ricky Bokhoven die van dichtbij de bal achter doelman Gaerthe werkte: 2-1. Daarmee bleken de twee aanvallende invallers goud waard voor de wit/zwarten. In de blessuretijd wist SHO stand te houden zodat de drie punten in eigen huis bleven en de formatie van Sander Fakkel een betere start maakt dan vorig jaar. Toen viel de eerste driepunter pas in de zesde wedstrijd, uit bij Nieuwenhoorn (2-3), te noteren.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Bob Bison, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Wilshon Lima; Ingmar van Bruggen, Giovanni Breevaart, Larbi el Harouchi; Kevin Angel Queijo, Bob Vermunt, Jasper Huisman.
Wissels:
46’ Joost Both voor Bob Vermunt
72’ Jeroen Kokje voor Bob Bison
72’ Ricky Bokhoven voor Kevin Angel Queijo
Doelpunten:
46’ 0-1 Nick Mahieu
53’ 1-1 Joost Both
88’ 2-1 Ricky Bokhoven
Kaarten:
Scheidsrechter Tijs Gommans uit Gouda, hij floot vorig seizoen ondermeer SHO – Nieuw Lekkerland (2-4) en SHO – DCV (2-0), had geel voor Bob Bison, Ingmar van Bruggen en Dennis Groosjohan van SHO en Dennis van der Haas en Eytan Scheimann van BVCB.

Balsponsor
De bal voor de wedstrijd SHO – BVCB werd beschikbaar gesteld door Supporters Vereniging ”Steeds Hooger”. Waarvoor onze dank.

Sponsors van de week
De twee hoofdsponsors van SHO, Combinex en Ligthart Schilders, waren bij de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen ook sponsor van de week.

29-09-2018 Die Haghe – SHO
Zaterdag de eerste uitwedstrijd met het bezoek aan Die Haghe. De Hagenaars werden vorig seizoen kampioen in de tweede klasse C met vier punten voorsprong op Valken’68. Omdat Die Haghe verrassend met 2-0 won op bezoek bij RVVH is de wedstrijd tegen SHO meteen al een ”topper”. Voor zover viel te achterhalen is het de eerste keer dat Die Haghe en SHO elkaar treffen in competitieverband.
Aanvang 14.30 uur.