SHO weer van roze wolk na verlies.

Voor de tweede wedstrijd in poule 43 van het districtsbekertoernooi speelde SHO in Rotterdam tegen Alexandria’66. Drie jaar geleden was SHO in het bekertoernooi ook te gast bij de Rotterdammers. Die wedstrijd eindigde door doelpunten van Khalid Rahli (2x), Mikula Ristic en een tegentreffer van Jurano O’Brien in een 3-1 overwinning voor de Beijerlanders. Met nog de opsteker van de 4-2 overwinning doordeweeks bij Barendrecht leek er weinig mis te kunnen gaan voor SHO tegen de tweede klasser. Wel had trainer Sander Fakkel, omdat het bekertoernooi toch nog min of meer tot de voorbereiding wordt gerekend, het elftal t.o.v. vier dagen eerder op vier plaatsen gewijzigd.

Al snel bleek dat de gastheren weinig ontzag hadden voor de withemden die nog op een wolk leken te zitten. Alexandria nam vanaf de aftrap het heft in handen en sneed een paar keer gevaarlijk door de verdediging van SHO, die toch in dezelfde samenstelling acteerde als in de oefenwedstrijd eerder in de week.
Na tien minuten kwam Alexandria verdient aan de leiding door een doelpunt van Nigel van Engel die in de rebound de bal achter doelman Niels Steehouwer werkte: 1-0. De snelle achterstand leek een wake up call voor het team van Fakkel want het initiatief werd overgenomen maar alle goede bedoelingen strandden op de rand van de zestien. Halverwege de eerste helft was er wederom een snelle uitbraak van Alexandria waarbij de bal vanaf de rechtervleugel werd voorgetrokken, David Widarto tekende simpel voor de 2-0.

De Beijerlanders gooiden er nog een schepje bovenop, kregen wat mogelijkheden en hoekschoppen maar doelman Van Gelder bleef met hulp van zijn verdediging moeiteloos overeind. Wel was er van SHO kant nog appel voor een strafschop toen er bij een hard ingeschoten bal hands leek te worden gemaakt maar dat was helaas buiten het blikveld van de arbitrage. Beste kans was voor Ricky Bokhoven die de bal in het zijnet joeg. Ook zag de rappe rechterspits nog een keer de doelman met een goeie reactie als spelbreker op een hard schot. Op het halve uur ging het bij SHO gruwelijk mis tussen middenveld en verdediging waarvan Shamar Berggraaf volop profiteerde: 3-0 en een voor SHO catastrofale tussenstand.

In het slotkwartier domineerde SHO nog wel maar het lukte niet om openingen te forceren. Het werd te veel lopen met de bal en pingelen, -balverliefden lopen er genoeg in het wit/zwart- waardoor Alexandria fluitend met de riante voorsprong de rust haalde.
Trainer Sander Fakkel stuurde voor het tweede part dezelfde formatie binnen de lijnen om, zo leek het, iedereen de kans te geven zich te revancheren. Na zo’n vijf minuten lukte het eindelijk een keer om de bal achter de Rotterdamse defensie te krijgen waardoor Kevin Angel Queijo vrije doortocht kreeg: 3-1. Maar de Beijerlandse hoop verdween als de speekwoordelijke sneeuw voor de zon. Danny Kerpel maakte een overtreding die door scheidsrechter Van der Maat tot ieders verbazing met een penalty werd bestraft. Aanvoerder Rafiek Casteleins verzilverde de cadeaubon: 4-1.

Na afloop verontschuldigde de leidsman zich dat hij volledig mis zat met het geven van de pingel omdat de overtreding buiten de zestien werd gemaakt. Daar had SHO-grensrechter Cor Stolk hem na afloop van kunnen overtuigen. Toch was het een cruciale fout op dat moment omdat het met opnieuw drie doelpunten achterstand voor SHO een kansloze inhaalrace was geworden.
Ondanks nog drie wissels aan SHO kant, Ingmar van Bruggen, Jasper Huisman en Jeroen Kokje voor Esra Pieters, Rowdy Rijsdijk en Wilshon Lima, werd het er niet beter op. Het leek er meer op dat de lekke afweer van SHO een hommage gaf aan de open monumentendag waarvan Alexandria nog tweemaal profiteerde. Leroy Verweij troefde ter hoogte van de middenlijn Danny Kerpel af en had vervolgens een vrij veld voor zich: 5-1. Nauwelijks een minuut daarna bevond Shamar Berggraaf zich op de andere vleugel in niemandsland en maakte ongehinderd zijn tweede van de middag: 6-1. Een blamerende en ontluisterende nederlaag die voor het handjevol toeschouwers die ook de wedstrijd tegen Barendrecht hebben gezien een behoorlijk koude douche betekende.

De puzzel voor de ideale opstelling -als die al bestaat- zal voor de technische staf niet makkelijker zijn geworden. Of juist wel…?
Door de uitslag van de andere poulewedstrijd Unitas’30-DBGC 4-1, blijkt dat de nederlaag van SHO nog geen gevolgen hoeft te hebben voor het doorgaan naar de volgende ronde. Alle ploegen staan na twee wedstrijden op drie punten. Een overwinning bij DBGC is voor SHO voldoende voor een ticket naar de knock out fase van het bekertoernooi.

Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Rohaindrick Hooi, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Wilshon Lima; Rowdy Rijsdijk, Esra Pieters, Larbi el Harouchi;
Ricky Bokhoven, Bob Vermunt, Kevin Angel Queijo.
Wissels:
60’ Jasper Huisman voor Esra Pieters
60’ Ingmar van Bruggen voor Rowdy Rijsdijk
73’ Jeroen Kokje voor Wilshon Lima

Doelpunten:
10’ 1-0 Nigel van Engel
22’ 2-0 David Widarto
30’ 3-0 Shamar Berggraaf
50’ 3-1 Kevin Angel Queijo
51’ 4-1 Rafiek Casteleins, strafschop
72’ 5-1 Leroy Verweij
73’ 6-1 Shamar Berggraaf

Kaarten:
Scheidsrechter Herwin van der Maat had geel voor Bob Vermunt van SHO en Shamar Berggraaf en Nigel van Engel van Alexandria’66.

Dinsdag 11-09 oefent SHO op de Kikkershoek tegen Smitshoek. Aanvang 20.00 uur.

15-09-2019 DBGC – SHO
Komende zaterdag de derde en laatste ronde in poule 43 van het districtsbekertoernooi. Daarin is voor alle ploegen nog van alles mogelijk. De winnaar van de wedstrijd op Flakkee gaat sowieso door naar de volgende ronde. Aanvang 14.30 uur.
De wedstrijd Unitas’30-Alexandria’66 begint om 17.00 uur.
Stand poule 43
Alexandria’66 2-3 8-4
Unitas’30 2-3 6-4
DBGC 2-3 4-6
SHO 2-3 4-8

Tekst: A.Troeleman