SHO verliest met 2-4

Barendrecht – SHO, oefenwedstrijd

Dinsdagavond oefende SHO op de Bongerd tegen Tweede divisionist Barendrecht. Aanvankelijk leek het verschil van vier klassen wat te hoog gegrepen voor het team van Sander Fakkel maar de gastheren verschenen niet in hun sterkste opstelling. Maar ook aan Beijerlandse kant bleven een aantal basisklanten in burger langs de kant.

Uiteraard werd SHO meteen op eigen helft vastgezet maar veel mogelijkheden leverde het niet op. Ook een trio opeenvolgende corners voor de thuisclub wist SHO ongeschonden door te komen. Na een kwartier kwam SHO aan de leiding, Esra Pieters strafte laconiek verdedigen doeltreffend af: 0-1. Na een prima redding van doelman Peter Konings verdubbelde Giovanni Breevaart na een snelle counter de voorsprong: 0-2.
Nog binnen het half uur viel ook nummer drie te noteren. Joost Both zette de aanval op en bediende Esra Pieters op maat: 0-3. Daarna nam Barendrecht het initiatief weer over maar het vizier van de voorwaartsen stond verre van scherp. En bij ballen die wel tussen de palen gemikt werden stond doelman Konings paraat. Wel ontsnapte SHO nog kort voor de pauze op miraculeuze wijze aan een tegendoelpunt.

De tweede helft begon SHO ongewijzigd. Tien minuten na de onderbreking kreeg SHO een corner te nemen die door Joost Both hard binnen werd gekopt: 0-4! Bij zo’n tussenstand dwalen de gedachten ongewild toch even af naar februari 2013. Voor de districtsbeker speelde SHO toen ook op De Bongerd en wist die wedstrijd met 4-5 te winnen, wat toen eveneens een verrassing van formaat was. Al was het klasseverschil destijds met Barendrecht in de topklasse en SHO als net gepromoveerd eerste klasser aanmerkelijk kleiner. De Beijerlandse treffers werden gemaakt door Jan Jaspers, Geert Bakker (tweemaal), Ricardo Rapmund en Steven van Vliet. Daar stond een Barendrechtse hattrick van Joey Jongman tegenover plus de aansluitingstreffer van Laurens Visser in de slotminuut.

Barendrecht liet het er overigens niet bij zitten en na een handvol riante mogelijkheden verprutst te hebben zorgden Yorick van Deelen en Rowendly Martijn met ieder één treffer voor de iets minder geflatteerde 2-4 eindstand.
Opstelling SHO:
Peter Konings; Rohaindrick Hooi, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Wilshon Lima; Rowdy Rijsdijk, Esra Pieters, Giovanni Breevaart;
Ricky Bokhoven, Joost Both, Jasper Huisman.
Wissels:
64’ Dedier Bos voor Esra Pieters
64’ Kevin Angel Queijo voor Wilshon Lima
69’ Jeroen Kokje voor Dennis Groosjohan
Doelpunten:
15’ 0-1 Esra Pieters
21’ 0-2 Giovanni Breevaart
27’ 0-3 Esra Pieters
54’ 0-4 Joost Both
60’ 1-4 Yorick van Deelen
87’ 2-4 Rowendly Martijn

08-09-2018 Alexandria’66 – SHO
Zaterdag speelt SHO de tweede poulewedstrijd voor de districtsbeker uit tegen Alexandria’66 in Rotterdam. Aanvang 15.00 uur

Dinsdag 11-09 oefent SHO op de Kikkershoek tegen Smitshoek. Aanvang 20.00 uur.