Rox van Driel: “lekker zoeken naar eigen stijl”

Onlangs was Rox van Driel, de zangeres die met haar eerste single ook de BUMA NL prijs wist te winnen, te gast in de studio. Rox is een zangeres van het Nederlandse lied. De 28-jarige zangeres is geboren in Kerk-Avezaath in het mooie Betuwe. We spraken een uur lang met haar over haar carriere en het vak.

Zo vertelde Rox allereerst over de eerste stappen die zij in het artiestenleven zette.

Video: Het Zijn De Kleine Dingen

Het viel Arma op dat Rox in haar nummers de hoge noot niet mijdt. Maar is dat niet gevaarlijk als je die noot ook live moet zingen, vroeg zij zich af. Rox heeft daar wel een antwoord op, en zo kwam ook haar zangtechniek en de beleving van een lied ter sprake. Rox vertelde eveneens waarom zij nog geen album heeft gemaakt. Beluister hier wat zij daarover vertelde.

Video: Die Ene Echte Vriend Ben Jij

Ook vertelde Rox van Driel over hoe zij op zoek is naar een eigen sound dat eigenlijk tussen het levenslied en pop in ligt. En over hoe zij de aanpak die bijvoorbeeld Dré Hazes bewondert, waarbij geld om te investeren in haar carriere uiteraard een rol speelt. Haar videoclips neemt ze in eigen beheer op. Ze heeft zelfs een HD-camera aangeschaft en haar zus bedient de drone om zo de mooiste beelden te kunnen schieten. Beluister hier wat ze daarover vertelt.

Ter afsluiting van het gesprek vertelde ze ook nog hoe zij haar tv-optreden bij ‘Toppers gezocht’ heeft ervaren, waarna we het uur afsluiten met haar nieuwste single ‘ Jij Bent Mijn Wereld’