Piershil geklopt door SDV

Piershil heeft de tweede bekerwedstrijd met 0-3 verloren van SDV uit Rotterdam. ,,Een goede ploeg, met spelers die hoger hebben gespeeld dan de vierde klasse”, zo sprak Piershil-trainer Cor van Ruiven na afloop. De ervaren ploeg uit de Maasstad, voorzien van een driekoppige aanval met zelfs ervaring in het betaalde voetbal, liet de bal snel rond gaan. Door een dubbelslag rond het half uur stond het halverwege 0-2; voor de thuisclub raakte Jacco Vink de lat uit een vrije trap.

In de tweede helft liet Piershil diverse mogelijkheden onbenut om het thuispubliek op een goal te trakteren. Vink slaagde er niet in om doelman Delgado te omspelen, de goalie redde van dichtbij fabuleus op een inzet van Hidde Wittmer. ,,Een goal zou verdiend zijn geweest, goed voor het vertrouwen ook”, aldus Van Ruiven. Door een gemikte schuiver van Nelson Vieira Tavares da Veiga (0-3) verdween de spanning uit de wedstrijd. Rondom diezelfde speler was er wat beroering in de slotfase toen hij werd neergehaald door Robert van den Heuvel. De prima leidende Arbiter Kleinkramer zag er geen strafschop in, de opmerkingen die hem daarna ten deel vielen bestrafte hij met een rode kaart.

Foto PR (Hidde Witmer snelt langs zijn opponent)
Tekst: Henk van den Heuvel