OSV wint ook matig duel van Rhoon

OSV Oud-Beijerland heeft op sportcomplex “Olympia” ook de tweede wedstrijd van het seizoen winnend weten af te sluiten. Na een matige vertoning van de zijde van de Smeets Ferry-formatie trok het team van trainer Richard Koutstaal tegen Rhoon uiteindelijk toch met 3-2 aan het langste eind.

Voor Rhoon, als degradant uit de 2e klasse, was het seizoen vorige week nog wel zo onfortuinlijk begonnen met een 0-3 thuisnederlaag. Een extra motivatie derhalve om er vandaag stiekem met de punten vandoor te gaan. Het pakte echter anders uit voor het team van trainer Ronard Venekamp, dat al na 11 minuten met 10 man verder moest. Martin de Ruiter, die vandaag een aantal oud-teamgenoten van Piershil tegenover zich trof, bleef ageren tegen een beslissing van arbiter Predrag Obradovic en kon met twee gele kaarten de kleedkamer opzoeken. Het maakte het er voor de thuisploeg, die goed aan de wedstrijd was begonnen, echter niet eenvoudiger op. Daar waar de bezoekers kozen voor het met de lange bal zoeken van spits Vincent Kroon, zocht de thuisploeg het in een in laag tempo combineren over de as van het veld.
Het was zelfs Rhoon, dat in de 23e min. nog dicht bij een treffer was. OSV kon daar tot de 40e min. – anders dan mogelijkheden – weinig echte doelkansen tegenover stellen. Een prima steekbal van Ilyas Edir door het centrum van de Rhoon-verdediging veranderde dat en werd door de alerte David Pieters met een schot in de kruising afgerond: 1-0.

In de tweede helft koos Rhoon voor een aanvallender speelstijl en drukte de thuisploeg terug op eigen helft. Toch was het OSV dat in de 56e min. opnieuw toesloeg. Ditmaal was het Stephan Baaij, die David Pieters in de “16” aanspeelde, die vervolgens uit de draai Rhoon-doelman Bas Oster wist te verschalken: 2-0. Lang kon de thuisploeg niet van deze marge genieten, want een ongelukkige handsbal van OSV-verdediger Youri van Ruiven binnen de “16” bood Bart Driesse de gelegenheid om OSV-doelman Tom Kukler vanaf de stip te passeren: 2-1. Rhoon rook kansen op een gelijkmaker en realiseerde zich dat het ook ruimte achterin moest weggeven. OSV profiteerde daar echter door een slordige opbouw onvoldoende van. Het was alleen Marco van Daalen, die in de 68e min. uit een counter de kruising wist te treffen.
Maar de treffer viel uiteindelijk toch in de 77e min., toen uit een voorzet van Marco van Daalen – en een overstapje van Jan Jaspers – David Pieters de 3-1 binnen kon schieten. Even leek de thuisploeg verder afstand te nemen, toen Bas Koelemeijer in de 85e min. alleen op de Rhoon-sluitpost af mocht gaan, doch de doelman voorkwam in de korte hoek een treffer. Uit de hoekschop van Stephan Baaij kopte vervolgens Wesley Koedam rakelings naast. Uit de tegenaanval scoorden de bezoekers echter wel. Uit een voorzet van Rick Donker werd de bal door Darragh Zondervan op fraaie wijze met het hoofd naar de verre hoek gestuurd: 3-2.
In de slotfase kon het nog alle kanten op. Ilyas Edir trof in de extra tijd uit een vrije trap nog de paal en aan de andere kant moest de OSV-verdediging, met een zeer sterk spelende Loek Visser, nog alle zeilen bijzetten om een gelijkmaker te voorkomen. Ook deze keer weer zorgde het laatste fluitsignaal voor opluchting bij de blauwwitte-aanhang.

Komende zaterdag 6 oktober zal OSV op sportpark “De Kruus” Den Bommel treffen, dat vandaag Gravendeel met een 2-4 overwinning zag vertrekken. Rhoon ziet Rozenburg naar “De Omloop” komen, dat Vierpolders met een 3-1 nederlaag naar huis stuurde. Gravendeel ziet GHVV (2-1 thuiszege op Rijnmond HS) op bezoek komen en OVV (3-2 overwinning tegen Jonge Spartaan) staat voor een eerste krachtproef bij FC Binnenmaas, dat met 1-0 wist te winnen van Pernis, dat op 13 oktober a.s. te gast zal zijn op sportcomplex “Olympia.

OSV Oud-Beijerland – Rhoon 3-2 (1-0): 40. David Pieters 1-0; 56. David Pieters 2-0; 60. Bart Driesse 2-1 pen.; 77. David Pieters 3-1; 87. Darragh Zondervan 3-2.

OSV Oud-Beijerland: Tom Kukler –– Bas Koelemijer, Loek Visser, Wesley Koedam en Youri van Ruiven –– David Pieters, Ilyas Edir en Stephan Baaij –– Marco van Daalen, Jan Jaspers en John van Tiggelen (70. Thomas Lagerweij). Rhoon: Bas Oster –– Jeffrey Berkhof (66. Jeffrey Zwaan), Rick van der Vliet (32. Jeroen Oster), Wesley Strootman en Allard Howell –– Kevin Stolk (57. Darragh Zondervan), Roy Tibboel en Martin de Ruiter –– Bart Driesse, Vincent Kroon en Rick Donker.