OSV Oud-Beijerland verliest van gretig Spartaan ’20 (zo)

OSV Oud-Beijerland heeft dinsdagavond 4 september haar meerdere moeten erkennen in zondag eersteklasser Spartaan’20. Aan de Oldegaarde trok de Smeets Ferry-formatie van trainer Richard Koutstaal, na een 3-0 ruststand, met 3-1 aan het kortste eind. Meteen vanaf de aftrap zocht de – goed combinerende – thuisploeg in hoog tempo de aanval. Dit leidde al in de 3e min. tot een snelle 1-0 ( Toy Seide) voorsprong.
De bezoekers hadden in deze fase moeite om in het hoge tempo mee te gaan en het vijandelijke doel te benaderen. Na 8 minuten moesten de bezoekers zelfs al een tweede tegentreffer (2-0) van Batuhan Saglan incasseren. OSV leek zich langzaam te herstellen, maar moest toch in de 31e min. opnieuw de effectiviteit van de thuisploeg ondervinden, die door een doelpunt van Michel Margaretha simpel op een 3-0 voorsprong kwam.

De tweede helft kenmerkte zich – zoals gebruikelijk – door de vele wissels en was het (zichtbare) overwicht van de thuisploeg iets minder, maar de stootkracht van de bezoekers was onvoldoende om de thuisploeg aan het wankelen te brengen. Toch werd de achterstand in de 79e min. nog wel verkleind, toen David Pieters een door arbiter Mats Blaak toegekende strafschop (na een overtreding op Youri van Ruiven binnen de “16”) feilloos wist te benutten: 3-1. Dit werd tevens de eindstand in een voor OSV beslist leerzaam duel.

Komende zaterdag 8 september treft OSV in de tweede bekerronde Goudswaardse Boys op sportpark “De Koorenaar”. Spartaan’20 (zo.) – OSV Oud-Beijerland 3-1 (3-0): 3. Toy Seide 1-0; 8. Batuhan Saglan 2-0; 31. Michel Margaretha 3-0; 79. David Pieters 3-1 pen.

OSV Oud-Beijerland: Roeland de Vries –– Jock de Burgo, Wesley Koedam, Jordy van Marion (26. Loek Visser) en Youri van Ruiven –– David Pieters, Stephan Baaij en Ricardo Danning –– Shurnel François (80. Nick van Dijk), Jan Jaspers en John van Tiggelen (66. Tim Wiendels).