OSV Oud-Beijerland laat zich niet verrassen in Goudswaard

OSV Oud-Beijerland heeft zaterdag 8 september ook de tweede bekerwedstrijd tegen Goudswaardse Boys gewonnen. Op sportpark “De Koorenaar” zegevierde de Smeets Ferry-formatie van trainer Richard Koutstaal, na een 0-0 ruststand, met 0-2 over de streekgenoot. Het team van trainer Leo Tol bewaarde goede herinneringen aan de laatste ontmoeting met de bezoekers op de eigen (schitterende) grasmat. Het zegevierde immers in november 2017 nog met 2-1. De bezoekers hadden zich dan ook goed voorbereid.

Vanaf de aftrap nam OSV het initiatief en hield al combinerend de druk op de GWB-verdediging. Daar stond vanmiddag echter in de persoon van Bryan Huijzers een geweldenaar tussen de palen, die het de OSV-voorwaartsen knap lastig wist te maken. In de 27e min. had de doelman echter de hulp van Wesley van Gijzen nodig om een inzet van Marco van Daalen van de doellijn te halen. Doelpunten bleven in de eerste helft evenwel uit.

OSV viert de 0-1 (foto: F. Dijkman)

In de tweede helft gingen de bezoekers verder in hun jacht naar een doelpunt. Het was Youri van Ruiven, die in de 47e min. na een soloactie vanaf de achterlijn Jan Jaspers wist te bereiken, die echter van dichtbij GWB-doelman Bryan Huijzers in de weg zag liggen. Maar 3 minuten later moest de doelman zich dan toch gewonnen geven, toen diezelfde Jan Jaspers uit een voorzet van Shurnel François van dichtbij wel trefzeker was: 0-1. De spanning bleef in de wedstrijd, omdat OSV verzuimde verder afstand te nemen.
De thuisploeg was in de 77e min. zelfs dicht bij de gelijkmaker, toen Robin Verhoeven – na een slordigheidje in de OSV-verdediging – ineens voor OSV-doelman Tom Kukler kon opduiken. De doelman reageerde echter attent. Twee minuten later beslisten de bezoekers het duel. Opnieuw was het Jan Jaspers, die een voorzet van Shurnel François wist af te ronden: 0-2. Na 90 minuten maakte arbiter Giovanni Verhoeve uit Barendrecht een einde aan een – uit oogpunt van de neutrale toeschouwer – vermakelijk en sportief duel.

De 0-2 in wording (Foto: F. Dijkman)

Komende zaterdag 15 september speelt OSV op sportcomplex “Olympia” de derde en laatste bekerwedstrijd tegen SNS, dat vandaag met 1-1 de punten deelde bij FC IJsselmonde. Goudswaardse Boys ziet FC IJsselmonde op sportpark “De Koorenaar” op bezoek komen.

Goudswaardse Boys – OSV Oud-Beijerland 0-2 (0-0): 50. Jan Jaspers 0-1; 79. Jan Jaspers 0-2.

Goudswaardse Boys: Bryan Huijzers –– Ricardo Bisdom, Johan Bestebreur, Wesley van Gijzen en Leon van der Slot –– Nardo Tol, Thomas Keijzer, Ricardo Hoogwerf en Patrick van Duijl –– Robin Verhoeven en Thomas van Peperstraten.

OSV Oud-Beijerland: Tom Kukler –– Jock de Burgo, Loek Visser (81. Wesley Koedam), Ricardo Danning en Youri van Ruiven –– David Pieters, Ilyas Edir (74. Thomas Lagerweij) en Stephan Baaij –– Marco van Daalen, Jan Jaspers en Shurnel François (81. John van Tiggelen).

Tekst: Ben Lijten