Oplevering ruimtes aan ondernemers nieuwe Open Waard

Op vrijdag 21 september namen de ondernemers de sleutels voor hun nieuwe onderkomen in de Open Waard in Oud-Beijerland in ontvangst. De huisartsen, fysiotherapeuten, apotheek, pizzeria Belissimo Milano, kapsalon Petra’s hairline en bakkerij Boender kunnen nu aan de slag met het inrichten van hun ruimtes. Eerder ontvingen zorginstelling Alerimus en supermarkt Aldi al de sleutels van woningcorporatie HW Wonen.

Eerdere sleuteloverdracht
In april mocht zorginstelling Alerimus als eerste huurder al de sleutels in ontvangst nemen. Eind mei verhuisden de bewoners op een feestelijke manier naar hun nieuwe woning. Ook voor supermarkt Aldi vond de oplevering van het pand al eerder plaats, zij zijn inmiddels geopend.

Het kloppende hart van Zoomwijck
Met de bouw van de nieuwe Open Waard is er een plek gecreëerd waar jong en oud, gezond en hulpbehoevend zich thuis kan voelen. En waar alles wat een wijk doet leven te vinden is, van supermarkt tot een gezondheidscentrum. Bewoners kunnen hier, ook als zij straks niet meer zo mobiel zijn of zorg nodig hebben, langer thuis blijven wonen.

Open Waard: van oud naar nieuw
Zorgcentrum de Open Waard was sterk verouderd. HW Wonen, Alerimus en gemeente Oud-Beijerland ontwikkelden daarom samen een nieuwe Open Waard: een moderne en kwalitatieve woonservicezone met diverse voorzieningen van verschillende ondernemers. Medio 2016 startte de sloop van de oude Open Waard en werd gebouwd aan fase 1. Nu, twee jaar later, is de oplevering van het zorggebouw met zorgappartementen, het centrale ontmoetingsplein en de ruimtes voor ondernemers een feit.