Oorwassing voor NBSVV

Tegen een veel te sterk BZC/Zuiderpark heeft NBSVV een 0-8 nederlaag moeten slikken. De wedstrijd was, getuige de 0-4 ruststand, al na één helft gespeeld. ZBC’97 en BZC/Zuiderpark zijn titelkandidaten nummer 1 en 2 in deze afdeling. Door veel versterkingen van ondermeer ex-hoofd- en eerste klasse spelers is BZC onvergelijkbaar met vorige seizoenen en kan makkelijk in de top van de derde klasse mee. Dus een verrassing was de nederlaag niet. Maar 0-8…… 

Hoewel NBSVV goed uit de startblokken leek te komen, werd al snel duidelijk dat de tegenstander een surplus aan kwaliteit in huis had. Maar blijkbaar duurt een kwartier zonder doelpunt al te lang, want ook verbaal was de ploeg ‘geweldig’. Veel commentaar, schelden en ruziën konden ze ook als de beste. In de 18e minuut wist BZC te scoren uit een verlengde vrije trap (Marwin Richard, ex RVVH, Barendrecht etc.). Een minuut later scoorde Merijn Briegoos ongelukkig in eigen doel: 0-2. En weer acht minuten daarna werd de rappe Benjamin Martha (ex RVVH, Katwijk etc.) vanaf randje buitenspel gelanceerd met de 0-3 tot gevolg. Wedstrijd gespeeld… Daarna toch kansen voor Ivar Meeldijk en Sjoerd Bestebreur namens NBSVV, maar de doelpogingen waren geen probleem van de doelman van de gasten. Op slag van rust werd het 0-4 door een prima uitgespeelde BZC-aanval. Aan trainer Louis Jacobs de onmogelijke taak nog wat te proberen met wat aanpassingen. 

Na rust hetzelfde beeld. In de 54e minuut kon Nieuw-Beijerlander Sander van Hamburg alleen op de keeper afgaan, maar zijn poging verdween ruim over het doel. Een kwartier na de thee maakte BZC de 0-5 met tikkie-takkie voetbal tot vlak voor het doel. De gelatenheid sloop er nadien wel in NBSVV. Niels Jacobs mikte in de 68e minuut nog een vrije trap net naast en daarmee was het wel gedaan wat kansen betrof. De 0-6 (72’: balletje middendoor), 0-7 (76’: overtreding op NBSVV niet afgefloten) en de 0-8 (89’: vanaf randje buitenspel) waren voor de statistieken. De scheidsrechter, die blijkbaar geen idee had van de stand, vond het nodig keeper Lars van der Erve in de 92e minuut zijn tweede gele kaart te geven vanwege een uittrap over de zijlijn. Jean-Paul Benard verwisselde zijn veldshirt voor het keeperstenue voor de laatste minuut. Een merkwaardig einde van de wedstrijd. De spelers van BZC-Zuiderpark waren na afloop sportief genoeg zich te excuseren bij de weggestuurde Van der Erve.