Nieuw skatetoestel nu al beklad!

De raad van de gemeente Korendijk heeft een bedrag van € 230.000 beschikbaar gesteld voor een aantal projecten in het kader van ‘ Meer Bewegen Voor Kinderen’.

Skatetoestel Nieuw-Beijerland

Eén van de projecten vanuit ‘meer bewegen voor kinderen’ is de vervanging en uitbreiding van het skatetoestel in Nieuw-Beijerland. Het vorige skatetoestel werd helaas opgeblazen. Het gemeentebestuur van Korendijk had in eerste instantie het besluit genomen om het toestel niet meer te vervangen omdat er steeds weer opnieuw vernielingen werden aangebracht. De afwezigheid van een skatetoestel bleek toch een groot gemis te zijn. De gemeente is daarom ingegaan op het dringende verzoek voor een nieuw skatetoestel. Dit toestel is inmiddels geplaatst in de hoop dat de jeugd er veel plezier aan beleeft en de plek zo netjes mogelijk houdt.

Bekladding

Helaas heeft de gemeente geconstateerd dat de eerste bekladding met hakenkruizen en verwijzingen naar ernstige ziektes alweer zijn aangebracht. Zij roepen de jeugd op om er met elkaar voor te zorgen dat de skatebaan en de ruimte erom heen voor iedereen een mooie sport- en spelplek blijft. De gemeente heeft besloten om de komende tijd extra toezicht op de skatebaan houden.