NBSVV verliest in Korendijk-derby nipt van Goudswaardse Boys

In een derby met weinig hoogtepunten heeft NBSVV bij Goudswaardse Boys aan het kortste eind getrokken. Na een terechte 1-0 voorsprong bij rust voor de thuisploeg, trok NBSVV in deel twee de stand gelijk. Kort voor tijd besliste Robin Verhoeven met zijn tweede doelpunt de Korendijk-derby in het voordeel van Goudswaardse Boys.

Het begin was voor Goudswaardse Boys, wat al in de 7e minuut tot een doelpunt leidde. Een mooie aanval over rechts werd door Robin Verhoeven met een schuiver afgemaakt: 1-0. Er waren nog kansjes voor Thomas Keijzer van de thuisploeg en Ivar Meeldijk namens de gasten, maar de rest van de eerste helft werd het nog maar zelden enerverend. Een korte opleving rond het halve uur leverde een gevaarlijke scrimmage op voor het doel van NBSVV maar op miraculeuze wijze ging de bal er niet in. Tot de thee kwamen er nadien geen doelrijpe kansen meer.

Na rust voetbalde NBSVV wat meer naar voren en kwamen er kansen. Na een minuut of tien was er eerst een kopkans voor NBSVV uit een vrije trap en daarna een schot over het doel van Guus Smulders, alvorens de gelijkmaker viel in de 58e minuut. Een voorzet op maat van Guus Smulders werd door Sjoerd Bestebreur goed ingekopt: 1-1. Pas daarna werd de wedstrijd levendig. Een slippertje in de verdediging van NBSVV werd door doelman Lars van der Erve door goed uitkomen knap gecorrigeerd. De daaropvolgende corners waren dreigend en NBSVV ontsnapte. Aan beide kanten volgden nog schietkansen uit de tweede lijn. De derby die geen winnaar meer verdiende, kreeg die uiteindelijk toch. Bij een doorbraak van Goudswaardse Boys in de 86e minuut werd de bal door Robin Verhoeven langs Van der Erve in het doel geschoven: 2-1.