NBSVV onmachtig tegen Vierpolders

In tegenstelling tot een week eerder, was NBSVV in de eerste bekerwedstrijd niet bij machte Vierpolders goed partij te geven. In een van twee kanten matige wedstrijd werd het na een 0-2 ruststand uiteindelijk 1-4. Joris Krijger redde de eer van de Nieuw-Beijerlanders.

Een vernieuwd NBSVV, met de jongelingen Sander van Hamburg, Jan Pieter Izelaar en Jean-Paul Benard voor het eerst officieel in de basis, begon onwennig aan de wedstrijd. Dat ondanks de reeds gespeelde oefenpotjes, waarin steeds wat beter werd gespeeld. Ook Vierpolders kende een matige start, waardoor het 20 minuten duurde voordat er een doelpoging viel te noteren. Daarna was er een overwicht voor Vierpolders.
Na een onschuldige vrije trap en een gemiste open schietkans van de gasten viel de openingsgoal in 35e minuut. Een aanvaller liep randje buitenspel op het doel af en frommelde zich via de benen van twee verdedigers en die van Lars van der Erve naar de 0-1. Vijf minuten later werd balverlies van NBSVV op het middenveld ongehinderd afgestraft: 0-2. Voor rust kreeg Vierpolders nog een grote kans, maar Rob Sneep tikte de bal op het allerlaatste moment van de schoen van zijn tegenstander.

Na rust was de wedstrijd snel beslist. Na slechts vier minuten werd er door het midden vrije doorgang verleend aan Vierpolders: 0-3. Dat gaf de motivatie geen impuls. Een hoogtepuntje voor de Nieuw-Beijerlanders was het doelpunt in de 73e minuut van de jeugdige invaller Joris Krijger. Na een loopactie vanuit het middenveld werd hij op maat bediend door Niels Jacobs en wist keurig de verre hoek te vinden: 1-3. Tien minuten later kwam Vierpolders door een rollertje op 1-4 . Keeper Lars van der Erve voorkwam daarna nog een zekere vijfde treffer.
Even later deed de eveneens vanuit de jeugd instromende invaller Merijn Briegoos met een perfecte sliding hetzelfde. Hoewel zij nog wat tijd nodig zullen hebben om hun draai te vinden, is het positief dat de jeugd ruim vertegenwoordigd is. Aan de routiniers de taak hen daarbij op sleeptouw te nemen en positief te coachen. Dan gaat het vanzelf beter lopen.