Moedig strijdend Piershil verliest

Een moedig strijdend Piershil heeft de tweede competitiewedstrijd met 1-5 verloren van Botlek, na 1-2 halverwege. Groot was de vreugde en de verbazing toen de Piershillenaars brutaal een 1-0 voorsprong namen door Malveira Junior. Na een kwartiertje mochten de gasten een strafschop nemen, doelman Jasper de Kok pakte de inzet van Jorn Berkelaar. Een minuut later werd het alsnog 1-1 door Mike Kortsmit, de 1-2 na 28 minuten door Patrick Klaris werd de ruststand.
 
Toen die stand na 60 minuten nog steeds op het scorebord stond leek de gedoodverfde degradant de schade beperkt te kunnen houden. De man in het zwart stak daar een stokje voor, onder meer door het strooien met nog eens twee strafschoppen (1-3 en 1-4 door Mike Kortsmit). De gasten uit Spijkenisse waren de terechte winnaar, al werd de uiteindelijke 1-5 door Stef Oppong vooraf gegaan door een overtreding op Wouter Naaktgeboren. Tijdens het live-verslag op de radio werd arbiter Van Aalst een lancering richting maan toebedeeld, Piershil-trainer Cor van Ruiven verwoordde de frustraties subtieler: ,,Twee van de drie strafschoppen onterecht. De rode kaart, waarbij iemand vanaf een meter afstand met de rug naar het duel een bal op z’n arm wordt geschoten, was zeer onnodig en uiterst discutabel. Bij de 1-5 werd een overtreding gemaakt. Nee, ik kan de scheidsrechter er niet van betichten dat hij een thuisfluiter was.”