Mark Speldenbrink Dorpsheld van Nieuw-Beijerland

De VVD Hoeksche Waard heeft afgelopen weekend Mark Speldenbrink uitgeroepen als dorpsheld van Nieuw-Beijerland. Als lokale liberale partij vindt de VVD initiatieven van personen, groepen of organisaties, die zich inzetten voor het belang van de dorpen, belangrijk. Daarom wil de VVD hen als dorpsheld in het zonnetje zetten. Want mensen maken het dorp. Of het nu gaat om een braderie, het draaiend houden van een vereniging of zich als vrijwilliger inzetten om mensen te helpen. Een dorp is niets zonder enthousiaste en betrokken inwoners.

Mark Speldenbrink is door de VVD onderscheiden met de titel van Dorpsheld van NieuwBeijerland, omdat hij zich op vele gebieden inzet voor het dorp. Als voorzitter van de dorpsvereniging Filopopers, een groep inwoners die meedenken over de leefbaarheid van Nieuw-Beijerland. Als trekker van de Compensatie Plan Groep, die een goede compensatieregeling probeert te krijgen voor de overlast van de windturbines. Als initiatiefnemer van de Buurt whatsapp groep, die Nieuw-Beijerland veiliger maakt. En ook omdat Mark als dijkwacht het dorp veilig en droog probeert te houden.

“Dit doet Mark vooral in de luwte en belangeloos. Dat verdient een pluim en daarom roepen wij hem uit tot dorpsheld”, aldus Marijke Boorsma, nummer twee van de VVD kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november.