Mantelzorg werkt!

Gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen starten met een innovatief project om werkgevers en werknemers te ondersteunen in de combinatie werk en mantelzorg. Met het project ‘Mantelzorg werkt!’ willen ze de bekendheid en de bespreekbaarheid van het onderwerp  op de werkvloer én daarbuiten, verhogen.

Werkgevers en werknemers ontvangen via het  project ‘Mantelzorg werkt!’ informatie over de ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers die in de verschillende gemeenten bestaan. Maar ook over wat ze zelf op de werkvloer kunnen regelen voor hun medewerkers. Mantelzorgers die zich gesteund voelen op de werkvloer ervaren een betere balans tussen werk en mantelzorg, dan mantelzorgers die zich niet gesteund voelen. Daarnaast ervaren mantelzorgers met een goede werk-mantelzorgbalans minder lichamelijke klachten en melden ze zich minder vaak ziek, blijkt uit onderzoek van stichting Werk&Mantelzorg.

MEE Plus voert het project namens de gemeenten uit. MEE Plus benadert hiervoor binnenkort een aantal werkgevers uit de Hoeksche Waard. Werkgevers die nu al meer willen weten over het project of willen meedoen, kunnen contact opnemen met Margreet Woessner. Dit kan telefonisch op nummer 06-45108449 of per mail naar margreet.woessner@meeplus.nl.

Bron: gemeente Korendijk