Hoeksche Huiskamer opent op 1 oktober haar deuren in Puttershoek

Na Piershil is nu de eer aan Puttershoek om een Hoeksche Huiskamer te openen en wel op 1 oktober. De Hoeksche Huiskamers zijn plekken waar mensen op een prettige manier en in een huiselijke sfeer de dag door kunnen brengen. Waar iedereen welkom is, waar de koffie klaarstaat en waar altijd iemand aanwezig is om een praatje mee te maken, of om iets mee te ondernemen.

“Samen met de bezoekers kijken wij waar hun wensen liggen en hoe wij hierin kunnen ondersteunen.”, vertelt Marcella Boet, die voor Welzijn HW de Hoeksche Huiskamers vormgeeft. “Heeft iemand bijvoorbeeld de wens om aan een beweeggroep mee te doen maar is de drempel te hoog om hier op eigen houtje naartoe te gaan, dan ondersteunen wij en gaan wij mee om de drempel te verlagen. Maar ook voor wie alleen een kopje koffie wil drinken, of gezellig samen wil lunchen, staat de deur open! Het bijzondere aan dit project is dat er op maat gewerkt gaat worden, en er goed kan worden ingegaan op de persoonlijke wensen van de bezoekers.”

De Hoeksche Huiskamer wordt gevestigd in De Drie Lelies in Puttershoek en is vanaf 1 oktober iedere maandag open. Als het bezoekersaantal groeit komt daar steeds een dag bij. Kosten voor deelname aan de Hoeksche Huiskamer zijn € 5,- per keer, waarvoor u een lunch en twee keer koffie of thee aangeboden krijgt.

Kadertje: De Hoeksche Huiskamers zijn op zoek naar vrijwilligers! Vindt u het leuk om gastheer of -vrouw te worden bij een Hoeksche Huiskamer (in Piershil of Puttershoek) en wilt u mee zorgdragen voor een huiselijke warme sfeer waarin iedereen zich welkom voelt? Meldt u zich dan bij ons aan: 088-7308900. U kunt vragen naar Marcella Boet. Natuurlijk kunt u ook mailen: m.boet@welzijnhoekschewaard.nl.