Heinenoord geeft voorsprong in slotfase tegen 10 man weg

Zonder de geblesseerde Anthal v.d. Berg – Dejan de Feiter – Jordey van Dam en Remco Buist, moesten de mannen van coach Ralph Kalkman het seizoen 2018- 2019 openen met de eerste wedstrijd om de K.N.V.B. districtsbeker tegen V.V.G.Z. uit Zwijndrecht. En de Noord begon goed met een voorzet van Richard Stolte, die door Marvin Strik maar net over de lat werd gekopr. De Vogels deden iets terug door de snelle Moises Navarro wat een gevaarlijke vrije trap opleverde net buiten de zestien, echter door Leon Steketee goed werd verdedigd. Vervolgens ging Andrew van Tiggelen er een paar keer van door en leverde een paar gave voorzetten af, die door de Zwijndrechtse defensie goed werden verdedigd.
In de 16e minuut opende Heinenoord de score door een fraaie kopbal van Neall Mouthaan uit een hoekschop. 1 – 0. De Noord drukte door via een slimme pass van Ramon Salas op Sander de Heus, die echter buitenspel stond. Een gevaarlijke voorzet van Alexander Deetman werd goed gezien door doelman Dillan Heijnen die op tijd de bal kon weg stompen voor Koen Kuipers kon afronden. Aan de andere kant moest Jeroen Kloosterman voor de Vogels redding brengen op een pegel van Neall Mouthaan.
Even later was er nog een mogelijkheid voor Marvin Strik de score op te voeren, edoch zijn schot was geen probleem voor de Zwijndrechtse sluitpost. In de 35e minuut kwam de gelijkmaker op het scorebord na een fraaie combinatie, die werd afgerond door Steven van Dongen. 1 – 1. De meningen waren nogal verdeeld of scheidsrechter Kadir Dusduzen de juiste beslissing had genomen in verband met buitenspel.
Na afloop toonde onze VAR, Patrick Versluis dat de beslissing juist was. Nadat aanvoerder Toine v.d. Berg door een uitstekende ingreep op de gevaarlijke Moises Navarro een zeker doelpunt voorkwam, brak de rust aan.

Het tweede bedrijf begon met een gevaarlijke Zwijndrechtse aanval, die door Koen Kuipers maar net naast werd geschoten. Het antwoord kwam van Nick Jonkman die de op snelheid liggende Sander de Heus bediende, maar ook zijn pegel naast het doel zag belanden.
Het tempo werd wat opgeschroefd, wat resulteerde in een voorzet op maat van Andrew van Tiggelen, echter geen medespeler die de trekker kon overhalen. Zo golfde het spel heen en weer en moest Dillan Heijnen volledig gestrekt op een schot van Danilo Alkema. Met nog een half uur te gaan kwamen Andy Bouterse en Richie Basoski binnen de lijnen voor Richard Stolte en Neall Mouthaan.
Na een paar minuten in deze samenstelling schoof Nick Jonkman de bal naar Sander de Heus en uit zijn voorzet haalde Richie Basoski verwoestend uit en dat betekende in de 64e minuut 2 – 1. Een prima voorzet van Andy Bouterse op Marvin Strik had een beter lot verdiend, maar scheerde over de lat. Met nog een kwartier te gaan kwam Martijn Terlouw binnen de lijnen voor de moe gestreden Sander de Heus.
Even later was scheidsrechter Kadir Duzdusen uit Dordrecht het gemekker van Deveney Veld zat en toonde hem zijn 2e gele , zodat hij vroegtijdig kon gaan douchen. Andrew van Tiggelen kreeg de grote kans de wedstrijd in het slot te gooien door alleen op doelman Jeroen Kloosterman af te gaan, maar slaagde er niet in hem te passeren.
Nadat een kopbal door Marvin Strik net over de lat werd gekopt, gaf dit de TIEN van V.V.G.Z. zoveel kracht, zodat zij in de slotfase het slappe verdedigen van de Noord afstraften en invaller Oberson van der Spek de gelijkmaker op het scorebord bracht. 2 – 2.

a.s. zaterdag volgt de tweede wedstrijd in de poule tegen Pelikaan in Zwijndrecht. Aanvang: 15.00 uur.

Opstelling.

Dillan Heijnen – Nick Jonkman – Toine v.d. Berg – Leon Steketee – Richard Stolte – ( 60. Andy Bouterse ) – Mitch Fransen – Ramon Salas – Andrew van Tiggelen – Sander de Heus – ( 75. Martijn Terlouw ) – Marvin Strik – Neall Mouthaan – ( 60. Richie Basoski )