Heinenoord en Kloetinge delen de punten

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen was vanaf het eerste tot en met het laatste fluitsignaal van de 21- jarige scheidsrechter Rick Turk uit Sassenheim spannend. Beide teams, die vorig seizoen op de plaatsen 3 en 4 eindigden gingen vol voor de winst, waarbij het spel niet altijd even mooi was, maar er volop strijd werd geleverd. Na het aftasten van elkaar in de beginfase, kwamen de mannen van trainer Ralph Kalkman in de 13e minuut op voorsprong. Een vrije trap van Jordey van Dam werd met een fraaie kopbal keurig afgerond door de vrij staande Marvin Strik. 0 – 1. Het antwoord van de Zeeuwen kwam meteen en leverde een hoekschop op. Met een spectaculaire omhaal van Jeroen de Jonge kwam de Noord goed weg toen de bal rakelings langs de paal maar net naast ging. Na weer een vrije trap van Jordey van Dam kwam de bal in de rebound voor de voeten van aanvoerder Toine v.d. Berg, die hard uithaalde en zijn schot zag gekeerd door doelman Mitchell Braafhart. Zo golfde het spel heen en weer en kreeg Neall Mouthaan op aangeven van Mitch Fransen een mogelijkheid de voorsprong te verdubbelen, echte ook nu was de Zeeuwse sluitpost een sta in de weg. In de 26e minuut kreeg Kloetinge een vrije trap te nemen op zo’n 25 meter van het doel. Luuk van Vossen belastte zich er mee, wat er gevaarlijk uit zag, maar door alles en iedereen werd gemist. In deze fase van de wedstrijd volgde de ene aanval op de andere van de thuisploeg en werd de jacht naar de gelijkmaker steeds groter, echter de Heinenoord defensie gaf geen krimp. Jammer dat de pass van Andrew van Tiggelen voor Mitch Fransen net iets te hard was om er iets moois van te maken. Op slag van rust ging Demy Kole er van door en was het bijzonder knap van Ramon Salas hoe hij de bal bij de nummer 18 ontfutselde.

In de rust bleef Neall Mouthaan achter in de kleedkamer en was Nick Jonkman zijn vervanger. Uit een voorzet van Andrew van Tiggelen aan het begin van het tweede bedrijf kopte Mitch Fransen maar net naast. Nadat in de 65e minuut Sander de Heus binnen de lijnen kwam voor Remco Buist kreeg Kloetinge in de 76e minuut een vrije trap te nemen op de rand van de zestien. Luuk van Vossen schoot hard in en via aanvoerder Toine v.d. Berg veranderde de bal van richting en was daardoor onhoudbaar voor doelman Nick Vervoort. 1-1. In de slotfase werd Richard Stolte vervangen door Andy Bouterse. Een gevaarlijke uitval van Timo Jansen werd keurig op tijd onschadelijk gemaakt door Andrew van Tiggelen. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was een fraaie pass van Nick Jonkman, die door Mitch Fransen uit de draai op doel werd geschoten en doelman Mitchell Braafhart dwong gestrekt te gaan.

Zo eindigde de wedstrijd in 1 – 1 en een terechte uitslag waar iedereen vrede mee kon hebben.

a.s. zaterdag komt Deltasport uit Vlaardingen op bezoek. Aanvang: 14.30 uur.

Opstelling.

Nick Vervoort – Andrew van Tiggelen – Ramon Salas – Toine v.d. Berg – Mitch Fransen – Jordey van Dam – Marvin Strik – Remco Buist – ( 65. Sander de Heus ) –Neall Mouthaan – ( 46. Nick Jonkman ) – Leon Steketee – Richard Stolte ( 84. Andy Bouterse ).