Hardwerkend VV ‘s Gravendeel wint van Rozenburg

De laatste duels die ’s-Gravendeel en Rozenburg met elkaar uitvochten werden pas in de slotfase beslist. Dat was niet in dit duel. De einduitslag was al gerealiseerd in de eerste helft.

’s-Gravendeel had wat moeite met het spel van Rozenburg. De Rozenburgers waren fel en zetten vroeg druk. Zo moest al vroeg in het begin doelman Dennis Sleiffer gestrekt naar de hoek na een uithaal van Nick de Bil. Een tegentreffer kon nog voorkomen worden door ’s-Gravendeel nadat er niet best werd ingegooid. Joeri van Ast loste dit verdedigend goed op door een schot te blokken.

Toch trakteerde Rozenburg ’s-Gravendeel op een achterstand. Elroy van Seventer kon profiteren toen er niet goed gereageerd werd bij ’s-Gravendeel na een afgeslagen corner. Van Seventer bracht zijn ploeg op de 0-1.

Bij ’s-Gravendeel heerste hierna het besef dat het openingsduel in de nieuwe competitie niet verliezend van het veld kon worden gegaan in de thuiswedstrijd. Men verscheen nu wat vaker voor de neus van Rozenburg doelman Wouter Bloothoofd. Het was Mitch Klijn die zijn poging over het doel zag gaan. Toch werd ’s-Gravendeel beloond. Sven Akkerman zette op rechts Jelle v/d Starre aan het werk, die de bal strak voorbracht. Marco Kruijthof kon de gelijkmaker binnentikken. Toch wel lekker een doelpunt vlak voor de rust.
Alleen ’s-Gravendeel nam geen genoegen met de gelijkmaker. Want in de vijfenveertigste minuut was Kruijthof weer trefzeker. Hij reageerde goed op een diepe bal van Jordy Westein. Handig maakte Kruijthof gebruik van zijn lichaam. Zijn tegenstander raakte in onbalans en zodoende kon hij de bal over Bloothoofd schieten, 2-1.

Na de gebruikelijke theepauze was het Rozenburg dat naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker. De ’s-Gravendeelse defensie kon echter goed stand houden. Het kreeg zelf de kans om de score uit te breiden. Het vizier van Sven Akkerman stond deze wedstrijd niet op scherp. En ook Ivar de Boer kon al vallend, koppend niet succesvol zijn. ’s-Gravendeel had het geluk aan de zijde dat ook Rozenburg in het tweede deel niet tot scoren kon komen. Een schot van Vince Lissenberg werd via een ’s-Gra-vendeels been tot corner verwerkt. En de corners van Rozenburg leverden ook een paar keer gevaar op. Het was billenknijpen is sommige situaties.

Zo tegen het eind van de wedstrijd kreeg Marco Kruijthof de gelegenheid om een hattrick op zijn naam te zetten. Maar de lat zette daar een streep doorheen. Hierbij bleef de stand dus 2-1 en kon een hardwerkend ’s-Gravendeel de eerste drie punten noteren.

Aanstaande dinsdag speelt ’s-Gravendeel een vriendschappelijk potje in Dordrecht tegen D.F.C.

Aanvang 20.00 uur. Het volgende treffen voor de competitie is uit tegen Den Bommel. Aanvang op Sportpark De Kruus is 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Dennis Sleiffer, Reinier Toes, Joeri van Ast, Luc Rozendaal (32ste Jorrit van Driel), Mitch Klijn (62ste Roy Schrauwen), Jelle v/d Starre, Sven Akkerman, Jordy Westein, Marco Kruijthof, Maurits Kuiper (69ste Leon de Jong), Ivar de Boer

Opstelling Rozenburg:

Wouter Bloothoofd, Jeroen Brobbel, Elroy van Seventer, Regillio van Buuren, Rick Tas (Stefan van Es), Vince Lissenberg, Bethslot Woldeamanuel, Paul Santra, Nick de Bil, Bryan v/d Laan, Joris van Driel.

Scheidsrechter: J. van Drunen uit Maasdam.

Scoreverloop:

23ste 0-1 Elroy van Seventer

40ste 1-1 Marco Kruijthof

45ste 2-1 Marco Kruijthof