Gemeenten zoeken stembureauleden voor gemeenteraadsverkiezingen

Op 21 november 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die willen helpen als stembureaulid of teller op één van de stembureaus.

Wat wordt er van u verwacht?

Op ieder stembureau worden vier stembureauleden benoemd van wie één als voorzitter. Gezamenlijk bent u verantwoordelijk voor het stemproces. Stembureauleden starten samen de dag op en/of sluiten samen af. In deeltijd werken behoort tot de mogelijkheden. Tellers werken vanaf 21.00 uur. De stembureaus zijn voor het publiek geopend van 7.30 uur tot 21  .00 uur. Daarna wordt de stembus geleegd, worden de stembiljetten geteld en het proces-verbaal ingevuld. Voor uw inzet ontvangt u een vergoeding.

Voorbereiding

Een digitale training maakt deel uit van uw voorbereiding.

Hoe meldt u zich aan?

Heeft u belangstelling? Vul dan voor 1 oktober  het  aanmeldingsformulier voor stembureauleden in. U kunt dit formulier onderaan deze pagina downloaden.

Vragen

Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact op met het team verkiezingen via 14 078 of verkiezingen@gemhw.nl