Geldplan ‘Bijna 18’ van Startpunt Geldzaken

Je kunt nu eenvoudig via het geldplan ‘Bijna 18’ bekijken wat er geregeld moet worden vóór je 18e verjaardag en wat er daarna nog meer verandert op financieel gebied. Jongeren en hun ouders/begeleiders kunnen hiervoor terecht bij Startpunt Geldzaken op www.startpuntgeldzaken.nl/hoekschewaard.

Net 18 geworden of binnenkort jarig: je mag en moet meer
Vanaf je 18e mag je van alles wat je eerst niet mocht: zelfstandig autorijden, een telefoonabonnement afsluiten, studiefinanciering of toeslagen aanvragen. En je moet ook van alles. Denk aan een zorgverzekering afsluiten of aan boetes en leningen zelf betalen.

Het geldplan ‘Bijna 18’ geeft inzicht in alles wat je zelf moet regelen, inkomsten en uitgaven, tijdig betalen en het opbouwen van financiële reserves.

Startpunt Geldzaken en WIHW

Naast het Geldplan ‘Bijna 18‘ zijn er op de website van Startpunt Geldzaken meer geldplannen te vinden over onder andere sparen, aflossen of beter rondkomen met kinderen. Voor meer informatie hierover kunnen mensen terecht bij Werk & Inkomen Hoeksche Waard.