Foodtruck Festival ‘Pittig en Zoet’ smaakt naar meer

Was het in het verleden al een gezellige drukte aan de Bierkade in Oud Beijerland tijdens het Foodtruck festival, zaterdag 1 september tijdens de aftrap van de tweede editie van dit horeca evenement, loopt het al aardig storm. Een diversiteit aan gerechten en drankjes. Zo is er de grote Paella pan van Pierrot van Straten en Brigitte Ehbel. Dit jaar zijn ze er voor het eerst te vinden. “De vis wordt later toegevoegd, eerst de rijst garen!. “net even wat anders, mensen vinden het vaak leuk om te kijken!” laat Pierre weten.

Hun bedrijf: “010-horecaopleidingen” dankt zijn naam aan het volwasseneonderwijs Koksopleiding waar zij beiden les geven. “In 25 weken is het mogelijk een koksdiploma te halen!” aldus Brigitte die haar partner daar heeft leren kennen. Ook geven zij workshops op locatie en in een eigen ruimte, verzorgen zij de catering op feesten en partijen en mocht je geen zin hebben om het ultieme diner te bereiden voor je vrienden, ook hiervoor kun je hen boeken. Wil je er op zo’n avond op en top uitzien : Brigitte is kapster en runt een kapperszaak in hartje Rotterdam.

Ook de frietfabriek staat er dit jaar weer. “alle producten die wij gebruiken komen uit de Hoeksche Waard” laat Kees Mourits, de organisator van het festival, zien. Hij verwacht een topdrukte, gezien het weer, de vooraankondiging en de eerste editie die enthousiast is ontvangen door het centrum management. Een dj en een band zijn nog in aantocht. Die zullen eind van de middag optreden.

Er wordt gretig gebruik gemaakt van de pallets die fungeren als zitplaatsen. Maar ook de zitplaatsen die bij de Mexicaan staan, zijn een eye catcher: ijzeren biervaten omgetoverd tot meubeltjes!

Kortom, heb je trek in iets lekkers of wil je net even iets anders, het is hier allemaal te vinden, van smoothie, pizza, omelet, pannenkoek tot o.a. burgers milkshakes en brownies en dat alles vers bereid.

De foodtrucks zijn op zaterdag nog geopend tot 23.59 uur .

Zondag 2 september starten ze om 13.00 uur.

Tekst en foto’s : Anita van Bruggen