Eerste van 26 nederlagen voor Piershil: 9-0

Zoals verwacht is Piershil in de eerste competitiewedstrijd in de derde klasse D meteen tegen een monsternederlaag aangelopen: 9-0. ,,We hebben keihard gewerkt, maar daar red je het niet mee op dit niveau. Op de uitslag valt niets af te dingen”, zo sprak trainer Cor van Ruiven na afloop.

Promovendus Vierpolders speelde met veel beweging en was veel te sterk voor de jonge onervaren ploeg uit Piershil. Jasper Lakerveld maakte er met een hattrick snel 3-0 van, Ricardo Nijsen, weer Lakerveld en Douwe Zijlstra bepaalden de ruststand op 6-0.

In de tweede helft bleef de schade beperkt tot drie tegendoelpunten: Nijsen scoorde 7-0, Glenn Stoffers 8-0 en Daniël Kapaan bepaalde de eindstand op 9-0. Door een dubbele wissel stonden het laatste half uur uitsluitend in het dorp Piershil woonachtige piepjonge spelers in het veld. Een ideale situatie om te herstarten in de vierde klasse, een voorstel daartoe werd door de KNVB afgewezen. ,,De KNVB heeft deze situatie niet veroorzaakt, maar had wel kunnen meedenken aan een oplossing. Een smeekbede van ons heeft niets uitgehaald, zeer spijtig”, zo verwoordde voorzitter Heikoop het gevoel. Het resultaat daarvan is een situatie met uitsluitend verliezers, ook in de komende 25 wedstrijden zal de jonge ploeg van Cor van Ruiven geen enkele sportieve uitdaging bieden voor de tegenpartij. Het aftellen naar het einde van het seizoen is reeds in gang gezet.