Eerste debat Berend Potjer als kandidaat-lijsttrekker van GroenLinks Zuid-Holland morgen in Hoekse Waard

Op woensdag 19 september is bekend gemaakt dat Berend Potjer kandidaat-lijsttrekker is voor GroenLinks Zuid-Holland. De kandidatencommissie heeft met Berend een zeer ervaren kandidaat geselecteerd die de breedte van het provinciale werkveld overziet en al bekendheid geniet in Zuid-Holland. De kandidatencommissie benadrukt zijn ervaring en prijst Berend daarnaast als een doorzetter met strategisch inzicht, die helder communiceert, goed verbinding kan leggen en resultaten kan boeken.

In de Hoekse Waard is hij vooral bekend vanwege zijn inzet voor goed en betaalbaar openbaar vervoer en voor de bescherming van het Hoekse landschap tegen de asfaltmanie. Over dat laatste komt hij op donderdag 20 september  direct naar de Hoekse Waard voor zijn eerste debat als kandidaat-lijsttrekker. Het betreft het mobiliteitsdebat dat om 19.30 in de Overbrugging plaatsvindt in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november.

Naast de inzet voor het openbaar vervoer van de Hoekse Waard en Goeree Overflakkee ook bekend vanwege het redden van duizenden bomen langs de provinciale wegen en het beëindigen van de giflozingen van Chemours. Zijn inzet is om net als in diverse Zuid-Hollandse gemeenten GroenLinks meer dan te verdubbelen.

Van 7 tot 22 oktober kunnen de GroenLinks leden in een online referendum Berend kiezen als lijsttrekker. Naast Berend Potjer zijn daar nog drie andere kandidaten voor.