Een vergeten dansplaat en klompentip bij Don’t Forget The Music

In de uitzending van 27 augustus brachten we zoals gewoonlijk een nieuwe vergeten dansplaat en klompentip.

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we een vergeten dansplaat ten gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De Vergeten Dansplaat is deze week van Brandon Cooke featuring Roxanne Shante. Roxanne Shante komt uit Queens, New York en is een vooraanstaand rapper en hiphopmuzikant. Op haar 14e was ze één van de eerste vrouwelijke MC’s. Ze zat o.a. in de Juice Crew. Vorig jaar kwam de film Roxanne, Roxanne uit. Gebaseerd op het leven van Roxanne Shante. Pharrell Williams was één van de producenten van de film. Op de vergeten dansplaat van vandaag verzorgt Roxanne de vocalen op Brandon Cooke’s ‘Sharp As A Knife’. Plaat is oorspronkelijk uit 1986, maar wij draaiden in de uitzending de Acid Remix van Dizzy Dee  en Jon Williams uit 1988.

 

Klompentip
Ook geven we de luisteraars wekelijks een aanvraag-tip voor het programma “Muziek op Klompen”. De Klompentip van deze week is ook zo’n vergeten plaat. Het gaat over De Munck, een Amsterdamse band rond zanger en platenbaas Jos van Woudenberg. Eerder actief onder de naam Dorpsstraat De Munck. Jos van Woudenberg zat eerst bij The Scene, maar stapte uit The Scene toen de grote golf Nederpop op gang kwam eind jaren 70. The Scene was toen nog Engelstalig. Woudenberg bracht in 1979 een LP uit met nieuwe Nederpopbandjes, waaronder Doe Maar, Toontje Lager en Noodweer. Jos was dus indirect mede verantwoordelijk voor de opstap naar succes voor die bands. Zelf had hij dus het bandje De Munck opgericht. In de uitzending draaiden we ´Ik Hou Van Jou´uit 1982. Die plaat kwam niet verder dan de tipparade. Een echte doorbraak is er nooit echt gekomen voor De Munck.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.

 

Foto 1: Roxanne Shante tijdens de première van de film Roxanne, Roxanne
Foto 2: De Munck in de jaren 80. In het midden vooraan zit Jos van Woudenberg