DVO overtuigt niet maar knokt zich langs WHV

Na een wisselvallige oefenperiode hebben de dames van volleybalvereniging DVO uit Oud-Beijerland zaterdag de seizoen ouverture met 1-3 gewonnen tegen WHV. In het Gelderse Asperen maakten de Oud-Beijerlanders teveel eigen fouten waardoor de sterk verjongde thuisploeg nog wel meer dan alleen de laatste set had kunnen binnenhalen.

Onder andere aanvallend leek DVO niet scherp waardoor niet kon worden weggelopen bij de sterk verjongde en talentvolle thuisploeg. Elke set werd het onnodig spannend. DVO kon serverend wel druk zetten waarbij met name de sterk serverende Maaike Kraaijeveld opviel. Kraaijeveld wist in de derde set met 2 sterke service series de belangrijke 0-3 voorsprong op het scorebord te zetten. 25-27, 22-25, 24-26, 25-22

Coaches Paul Bestebreurtje en Martin Kooiman blikten terug: “Een 1-3 winst uit bij WHV is op papier een zeer goede seizoenstart, maar het niveau kan en moet wel omhoog de volgende wedstrijd. WHV gaf zo nu en dan op belangrijke momenten nog een cadeautje weg waar we van konden profiteren, maar onze komende tegenstanders zijn waarschijnlijk iets minder vrijgevig’’.